Dodavanjem maslaca u pljeskavice dobivate nježnije i sočnije hamburgere. A da biste to postigli, jedino što morate učiniti je prije pečenja pomiješati mljeveno miješano meso s naribanim zamrznutim maslacem
Tajna najboljeg hamburgera s roštilja leži u samo jednoj namirnici koju svi imamo doma
Bez obzira na to koja je prigoda, roštiljanje je jedan od najjednostavnijih načina za pripremu slasnih zalogaja u kojima možete uživati s najmilijima. Najveća prednost roštilja je to što se namirnice pripremaju u rekordno kratkom roku. Osim toga, hrana s roštilja mnogo je zdravija jer namirnice pečene na roštilju sadrže manje kalorija od onih koje pripremate u dubokom ulju ili u pećnici.
A jedno od nezaobilaznih i svima omiljenih jela s roštilja bez sumnje je hamburger. Zato smo odlučili otkriti vam tajnu najboljeg hamburgera s roštilja, za koji vam, vjerovali ili ne, treba samo jedna namirnica, koju već sigurno imate u hladnjaku!
Što je pljeskavica bez maslaca?
Premda je kupnja gotovih zamrznutih pljeskavica jednostavnija opcija, savjetujemo vam da uložite samo malo više truda i napravite vlastite pljeskavice za hamburgere. Vjerujte nam, zaista nije komplicirano. Za 3-4 osobe trebat ćete sljedeće:
• 400 grama mljevene junetine
• 200 grama mljevene teletine
• 100 grama mljevene svinjetine
• MEGGLE maslac sa začinskim biljem
• 1 glavicu bijelog luka
• Žličicu češnjaka u prahu
• Žličicu mljevene paprike
• Sol i papar (prema želji)
• Peršin, bosiljak i origano (prema želji)
U nekoliko koraka do najfinijeg hamburgera
Najprije sitno nasjeckate luk i ostale začine te ih umiješate u mljeveno meso. Nakon toga naribajte hladni MEGGLE maslac sa začinskim biljem. Umijesite ga u meso pa oblikujte pljeskavice ne deblje od 1,5 cm.
Zatim se prebacite na začine. S obzirom na to da koristite MEGGLE maslac sa začinskim biljem, ne trebate svojim pljeskavicama dodavati dodatno začinsko bilje. Bit će dovoljna samo sol!
Svaku pljeskavicu pecite 4 minute sa svake strane i uživajte u čaroliji maslaca koji se topi. Ove hrskave i sočne pljeskavice ostavite nakon pečenja sa strane, ali nemojte zaboraviti na dodatnu dozu maslaca nakon pečenja! Preporučujemo žlicu MEGGLE maslaca.
Pljeskavice poslužite uz nezaobilazni MEGGLE kajmak, koji je poznat po kremastoj i mekanoj teksturi. Izvrstan je kao namaz, ali i kao prilog uz mesna jela ili neizostavan kulinarski dodatak.
A ako želite intenzivniji okus dimljenog mesa, MEGGLE ima savršeno rješenje. Dimljeni MEGGLE kajmak, naime, sadrži blagu aromu dima i kremastu strukturu koja ga čini idealnim namazom i još boljim dodatkom za mesna jela s roštilja. Ovaj delikatesni dodatak vrijedi svakog zalogaja!
I na kraju jedan bonus savjet! Iako ste možda u mnogim kuharicama i receptima pročitali da trebate pritisnuti pljeskavicu dok je pečete na roštilju, savjetujemo vam da to nikako ne činite. Tako iz pljeskavice istiskujete ukusne sokove.
Zelena salata s breskvama
Želite li svoje goste dodatno impresionirati, preporučujemo zelenu salatu s breskvama, koja je idealan prilog ili glavno jelo, posebice ako ste u goste pozvali nekoga tko ne jede meso. Sve što vam treba su:
• 2 male ili jedna velika glavica zelene salate
• ½ šalice listova rukole i nekoliko listića bosiljka
• 1 mladi luk, sitno nasjeckan
• 200 grama MEGGLE svježeg posnog sira
• 2 breskve
• 2 žlice kikirikija
Priprema ove salate, kao i njezini sastojci, zaista je jednostavna. Breskve narežite na ploške i premažite ih maslinovim uljem. Breskve pecite 2-3 minute na srednje jakoj vatri. Listove salate dobro operite i rasporedite na tanjur. Po želji dodajte malo octa, maslinova ulja i soli. Ukrasite listićima bosiljka i rukole pa na vrh dodajte pečene breskve i MEGGLE svježi posni sir. Na kraju dodajte kikiriki i poslužite!
Ako vam nedostaje ideja za recepte, MEGGLE je za vas osigurao videorecepte kako biste u svakom trenutku imali detaljne upute, ali i inspiraciju za svoj savršeni ručak, večeru ili desert! Recepti su dostupni ovdje.