Obavijesti

Sport

Komentari 2

Svjetski prvak: S medaljom sam spavao, ali nema slavlja, već u srijedu putujemo na natjecanje

Svjetski prvak: S medaljom sam spavao, ali nema slavlja, već u srijedu putujemo na natjecanje
9

Pobijedio sam ga jednom! I to je to, nema revanša, imam pozitivan skor protiv svjetskog prvaka, pohvalio se Golubićev prijatelj Lovro i dodao: 'Mi smo proslavili i za njega onaj dan kad je osvojio zlato'

VIDEO

Tko je to stigao?, čudili su se prolaznici zagrebačkom zračnom lukom, kojima je u oči upadalo mnoštvo razdraganih navijača i kamere.

- Svjetski prvak! - strpljivo su odgovarali i navijači, ali i dobro informirana prodavačica na kiosku.

Na ogradi su visile hrvatska i Dinamova zastava, zrakom letjeli baloni, a čekala je i torta s likom šampiona. Svjetskog prvaka u taekwondou Marka Golubića.

U VIP salonu njega i ostatak delegacije, koja je u glavnom azerbajdžanskom gradu Bakuu ostvarila povijesni uspjeh osvojivši šest medalja, čekala je i ministrica Nikolina Brnjac i čelnici HOO-a i zagrebačkog sporta, a predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Toni Nobilo istaknuo je:

- Pa mi smo treći u ukupnom poretku medaljaša, drugi u muškoj i treći u ženskoj konkurenciji. A jedina je više medalja od splitskog Marjana osvojila - hrvatska reprezentacija!

Doista, Južna Koreja je na vrhu s tri zlata i jednim srebrom, Turska ima po tri zlata i bronce, a Hrvatska dva zlata (Lena Stojković i Marko Golubić), srebro (Ivan Šapina) i tri bronce (Bruna Duvančić, Matea Jelić i Paško Božić). Ni jedna država nije osvojila više medalja od Hrvatske.

Hrvatska je svjetska taekwondo sila! Ovo su naši istinski junaci
Hrvatska je svjetska taekwondo sila! Ovo su naši istinski junaci

- Osih šest medalja je rekord i poticaj nam za dalje. Svaki dan treniram po tri do četiri puta, već 15 godina, i cilj mi je biti najbolji - rekao je Paško Božić, dok je dopredsjednik HTS-a Dragan Primorac pitao Šapinu kakav je plan za večer.

- Spavanje! - odgovorio mu je svjetski doprvak, a i Golubić, koji je bio junak dana i navijači su ga dočekali pjesmom "Heroj ulice", naglasio je:

Zagreb: Teakwondo reprezentacija se vratila sa Svjetskog prvenstva s ukupno šest medalja

- Uživao sam! I nakon dugo vremena muški je dio reprezentacije bio uspješniji od ženskog. Cijeli dan bio je moj dan, sve se pokopilo. Dugo sam sanjao ovo i znao sam da će doći, kad-tad. Ali ovo je samo stuba prema Olimpijskim igrama u Parizu, gdje se najprije moram kvalificirati. Slavlje? Nije ga bilo jer već u srijedu u 4 sata ujutro letimo za Rim na turnir. A s medaljom sam spavao i nisam se odvajao od nje na putu. Odmor? Preko ljeta koji tjedan, ako trener dopusti...

Kvartovski dečko iz Dubrave je prvak svijeta: 'Sanjam dobiti pljesak Maksimira jednog dana'
Kvartovski dečko iz Dubrave je prvak svijeta: 'Sanjam dobiti pljesak Maksimira jednog dana'

Svog je Goluba dio navijača došao podržati u majicama s njegovim likom.

- Otisnuli smo ih 15 - otkrili su nam Markovi prijatelji Antonio i Lovro.

Obojica su iz taekwondoa, Lovro se čak pohvalio:

- Pobijedio sam ga jednom! I to je to, nema revanša! Sad sam trener limačima u istom klubu, Metalcu. I ostat će zapisano da imam pozitivan skor protiv svjetskog prvaka, haha!

Svjesni su da njihov prijatelj nema vremena za veliko slavlje.

- Popit ćemo jedno piće kod njega i to je to. Nađe on vremena za nas, ali ne smije si priuštiti veliko slavlje. A mi smo proslavili i za njega onaj dan kad je osvojio zlato. Gledali smo svatko kod sebe pa se potom našli.

Nazdraviti za svjetskog prvaka iz svoga kvarta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić