Obavijesti

Sport

Komentari 32

Svjetski mediji hvale 'vatrene': Natjerali su De Bruynea da misli o mirovini. Gvardiol? Životinja!

Svjetski mediji hvale 'vatrene': Natjerali su De Bruynea da misli o mirovini. Gvardiol? Životinja!

U odlučujućoj utakmici Belgija je odigrala 0-0 s Hrvatskom iako joj je trebala pobjeda. Ovo je Svjetsko prvenstvo moglo bi biti kraj za "zlatnu generaciju" Belgije, piše njemački Bild

VIDEO

Belgija je ispala u osmini finala, a Hrvatska je remijem (0-0) prošla u daljnju fazu natjecanja gdje ih čeka pobjednik skupine E. Prolaz Hrvatske kao drugoplasirane momčadi u skupini F , kao i niz promašaja tragičara Lukakua, odjeknuli su u svjetskim medijima. 

Pokretanje videa...

Navijači iz Bruxellesa - drugi 00:36

"Lukaku je od kolovoza odigrao samo 38 minuta, a Gary Lineker, Alan Shearer, Didier Drogba slažu se da je zahrđao. Ali, ne može se samo njega kriviti", piše engleski Guardian.

"Romelu Lukaku imao je pet udaraca što je najviše kod u momčadi Belgije na ovom Svjetskom prvenstvu. Ali nije bio njegov dan", piše britanski BBC.

"San o povijesnom podvigu talentirane belgijske generacije postaje noćna mora. Sudbinu im je zapečatio remi s Hrvatskom", piše španjolska Marca. 

Hrvatska izborila remi protiv Belgije i plasirala se u drugi krug SP-a

"U odlučujućoj utakmici Belgija je odigrala 0-0 s Hrvatskom iako joj je trebala pobjeda. Ovo je Svjetsko prvenstvo moglo bi biti kraj za "zlatnu generaciju" Belgije. Momčad koja je startala danas prosječno ima 31,3 godine. De Bruyne razmišlja o umirovljenju", navodi njemački Bild. 

"Romelu Lukaku propustio je četiri velike prilike koje su mogle spasiti Crvene vragove od ispadanja. Lukaku je pogodio stativu i promašio iz neposredne blizine u frustrirajućoj večeri za napadača", navodi popularni nogometni portal Goal.

S druge strane, hrvatski stoper Joško Gvardiol (20)  bio je stup obrane te se prometnuo u hrvatskog junaka. Brojni se dive njegovim sposobnostima, a među njima je i poznati talijanski novinar Fabrizio Romano. 

"Kakva životinja. Fenomenalan je. Ima samo 20 godina, a već je fantastičan. Igra na najvišoj razini, a bit će samo bolji", smatra Romano. 

Hrvatsku u ponedjeljak od 16 sati u osmini finala čeka dvoboj s nekom od reprezentacija iz skupine E u kojoj su Španjolska, Japan, Kostarika i Njemačka. Prođe li Hrvatska tu prepreku, u četvrtfinalu bi je mogao čekati Brazil kao pobjednik skupine G, ali za sada je to teško prognozirati. 

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 32

VIDEO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!
SPORTSKI DIREKTOR OTKRIO

Marko Marić: Novi trener može biti domaći ili stranac. Ako je vrhunski, onda ćemo ga platiti!

Nemamo nikakve ograničavajuće faktore, bilo da je riječ o domaćem ili stranom treneru. Svi kandidati su u igri. Kad pronađemo idealnog trenera, donijet ćemo odluku, rekao je sportski direktor Dinama Marko Marić