Obavijesti

Show

Komentari 24

Sviđa li vam se nova serija 'Metropolitanci' na HRT-u?

Sviđa li vam se nova serija 'Metropolitanci' na HRT-u?
1

Radnja se vrti oko zajednice u kojoj bujaju različitosti i nastaju sukobi, a ponajviše onaj između stomatologa Petra koji u naselju pokušava održati mir i slogu te lokalnog moćnika koji vidi priliku za bogaćenje

VIDEO

HRT je u ponedjeljak navečer počeo s emitiranjem nove serije 'Metropolitanci'. Riječ je o duhovitoj seriji s gorkim okusom naše stvarnosti, radnja se odvija u izmišljenom prigradskom kvartu Vrtovec u Zagrebu, a brojne likove povezuje trauma potresa. Mišljenja o njoj su podijeljena, nekima je odlična, drugima baš i ne. Kako to i inače biva s novim djelima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Radnja serije vrti se oko zajednice u kojoj bujaju različitosti i nastaju sukobi, a ponajviše onaj između stomatologa Petra (Rene Bitorajac) koji u naselju pokušava održati mir i slogu te lokalnog moćnika, vlasnika restorana Pavića (Dejan Aćimović) koji u takvoj situaciji vidi priliku za brzo bogaćenje. Nekim se gledateljima sviđa jer je, kažu, dala kvalitetan prikaz današnjice, a drugi zamjeraju to što, kako kažu, ima dosta urbanog rasizma.

- Napokon, dočekali smo prvu epizodu, a sutra očekujemo sa zanimanjem i drugu. Glumačka ekipa super, scenarij više nego aktualan - smatra jedan od gledatelja, a drugi dodaje kako je sve dosta kvalitetno napravljeno.

No, ima i onih koje serija nije toliko impresionirala. Štoviše, smatraju da ima dosta rasizma.

Serija je snimana od 15. ožujka do 12. lipnja na stvarnim lokacijama u zagrebačkim naseljima: Podbrežje, Buzin, Sv. Klara, Čehi, Mala Mlaka, Odra te na nekoliko lokacija u samom centru Zagreba. U snimanju je sudjelovala ekipa od šezdesetak profesionalaca, oko osamdeset glumaca i nekoliko desetaka statista. 

Rene: 'Kriteriji za serije su niski na našim televizijama, no ova se snimala na ozbiljniji način...'
Rene: 'Kriteriji za serije su niski na našim televizijama, no ova se snimala na ozbiljniji način...'

 

Redatelj serije je Igor Šeregi, a glavni scenarist i producent je Dario Vince. Nove epizode emitirat će se svakog ponedjeljka i utorka na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 20:45 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO