Restorani i lanci brze hrane dvaput prže pomfrit kako bi bio dodatno hrskav. S ovim receptom postići ćete isti rezultat ali zdraviji. Tajna dobrog i zdravijeg pomfrita je parmezan
Super zdravi pomfrit: Stvar je u pripremi, a jednako je ukusan
Za sve one koji ne mogu jesti hamburger bez krumpirića ili koji jednostavno vole jesti krumpiriće pa makar i same, s ovim receptom nećete morati brojati kalorije.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Krumpir vam nije neprijatelj ali sve ovisi o njegovom načinu pripremanja. On može biti nezdrav ako ga vi odlučite tako pripremiti.
Mnogi restorani ili lanci brze hrane dvaput prže pomfrit kako bi bio dodatno hrskav. S ovim receptom postići ćete isti rezultat ali puno zdraviji.
Narezani krumpir trebati ćete kuhati dvije do tri minute, zatim ocijediti, preliti maslinovim uljem i peći u pećnici. Kao rezultat, dobiti ćete zdravi pomfrit koji sadrži manje masnoće.
Da biste zadržali vlakna nemojte oguliti krumpir već ga ostavite s kožom.
Tajni sastojak za zdravi pomfrit je parmezan koji dodatno stvara okus soli.
Recept za zdraviju verziju pomfrita
Sastojci
4 žličice maslinovog ulja
4 srednja krumpira za pečenje
1/2 žličice soli
1/8 do 1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
1/4 šalice mljevenog parmezana
Upute
Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom, premažite s 2 žličice maslinovog ulja. Stavite lim na stranu. Izrežite krumpir po dužini na trake debljine jedan do dva centimetra. Prebacite u veliku zdjelu. Dodajte preostalo maslinovo ulje. Narezani krumpir posolite i popaprite crnim paprom. Na pripremljeni lim za pečenje rasporedite krumpir u jedan sloj. Pecite u pećnici na 230 stupnjeva 12 minuta. Zatim okrenite krumpir i pospite parmezanom. Pecite 10 do 12 minuta više ili dok ne omekšaju i poprime zlatnu boju.
Podaci po obroku: 155 kalorija, 4 g proteina, 22 g ugljikohidrata, 6 g masti (1,5 g zasićenih), 3 g vlakana
Ako volite eksperimentirati, preskočite parmezan i isprobajte ova tri jednostavna recepeta.
Čili:
Pomfrit pripremite na isti način kao i s parmezanom ali dodajte 1/2 žličice čilija u prahu i 1/2 žličice paprike kada posolite i popaprite. Nakon pečenja, svako posluživanje prelijte s 1/2 šalice konzerviranog čilija.
Češnjak:
Dodajte 1/4 žličice češnjaka u prahu.
Slatki krumpir:
Zamijenite krumpir za pečenje sa slatkim krumpirom. Umjesto soli i crnog papra, pospite 1/4 žličice mljevenog cimeta. Pecite u pećnici na 240, 20 do 30 minuta ili dok ne porumeni i omekša.
POGLEDAJTE NOVI VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...