Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Super hrskavi pečeni krumpiri: Trik se krije u kuhinjskoj krpi

Super hrskavi pečeni krumpiri: Trik se krije  u kuhinjskoj krpi

Kuharica Poppy O'Toole tvrdi da je ključni korak za pripremu najboljih pečenih krumpira korištenje kuhinjske krpe za sušenje krumpira prije nego što ih stavite u pećnicu

Ako volite hrskavi pečeni krumpir, onda imate sreće jer je kuharica Poppy O'Toole, koju su na društvenim mrežama prozvali 'kraljicom krumpira', podijelila svoj najbolji savjet kako ih napraviti 'super hrskavim'. Poppy tvrdi da je ključni korak za pripremu najboljih pečenih krumpira korištenje kuhinjske krpe za sušenje krumpira prije nego što ih stavite u pećnicu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

krumpir 01:09

- Ovo je jedan od najboljih savjeta koje mogu dati. Dakle, nakon što ih ocijedite, stavite kuhinjsku krpu preko njih i pustite da ih para osuši i to će im pomoći da postanu super hrskavi - kaže kuharica.

Na pola procesa pečenja u pećnici Poppy voli dodati malo povrtnog ili pilećeg temeljca, malo griza, limunovog soka i limunove korice.

Ideja za slatki desert: Ovaj fini jednostavan kolač s kokosom će oduševiti sve ljubitelje kokosa
Ideja za slatki desert: Ovaj  fini jednostavan kolač s kokosom će oduševiti sve ljubitelje kokosa

- Također dodam kriške limuna. Temeljac pomaže karamelizaciji krumpira, dok griz daje dodatnu hrskavost, a limun daje lijepi, slatki, kiseli, citrusni okus - dodaje.

Ista tehnika može se primijeniti za pripremu tradicionalnijeg pečenog krumpira bez dodavanja limunovog soka, korice ili kriški limuna, piše Mirror.

Recept:

Sastojci: 4-6 krumpira, sok od limuna, limun narezan na ploške, 2 žličice sušenog origana, 2 žličice sitnog griza, režanj češnjaka (samljeven), 50 ml ulja, malo nasjeckanog peršina, sol i papar

Baka iz Italije otkrila genijalan trik kako lako otvoriti špagete
Baka iz Italije otkrila genijalan trik kako lako otvoriti špagete

Priprema: Ogulite i narežite krumpir, stavite ih u posudu s hladnom posoljenom vodom i kuhajte 15-20 minuta dok ne omekšaju. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i stavite posudu za pečenje s uljem u pećnicu. Ocijedite krumpir i ostavite da se 'osuši' na pari s kuhinjskom krpom preko njih na 10 minuta. Izvadite posudu iz pećnice i dodajte krumpir. Promiješajte ih i pecite 30 minuta.

Za to vrijeme pomiješajte sve ostale sastojke. Izvadite krumpir iz pećnice i pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Krumpir prelijte tekućinom od limuna, dodajte kriške limuna i promiješajte. Zatim ih vratite u pećnicu na još 30 minuta. Začinite i po želji pospite peršinom!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
Četiri fantastične frizure koje će pomladiti žene iznad 50 godina
VRLO CHIC

Četiri fantastične frizure koje će pomladiti žene iznad 50 godina

Niti jedna frizura ne može trajati cijeli život, a da je uvijek odgovarajuća, bez obzira na godine. Ipak, tu je nekoliko bezvremenskih stilova koji s godinama postaju vrlo poželjni i praktični