Obavijesti

Sport

Komentari 53

Sudačka komisija analizirala oštar prekršaj dinamovca: 'To je siva zona. Opravdali bi i crveni'

Sudačka komisija analizirala oštar prekršaj dinamovca: 'To je siva zona. Opravdali bi i crveni'

Hajdukovom golu protiv Osijeka nije prethodio prekršaj, a sudac je opravdano poništio Pukštasov gol za 2-0. Dinamovac Juan Cordoba mogao je dobiti i žuti i crveni karton, ističe HNS-ova sudačka komisija

VIDEO

Prošlog vikenda odigrano je peto kolo HNL-a a do tri boda došli su nogometaši Gorice, Istre 1961, Hajduka i Varaždina, dok su Rijeka i Dinamo remizirali u derbiju kola na Rujevici. Na toj je utakmici Dinamov Juan Cordoba oštro uklizao u noge Rijekinog Komnena Andrića, ali je splitski sudac Duje Strukan pokazao žuti karton.

U ponedjeljak je sudačka komisija HNS-a na čelu s Bertrandom Layecom objavila analizu suđenja u petom kolu, a u izvještaju su naveli kako je Brazilac zbog spomenutog starta mogao opravdano dobiti i žuti i crveni karton!

Prebolio rak i vratio se u HNL! Kovačević preuzima Slaven
Prebolio rak i vratio se u HNL! Kovačević preuzima Slaven

- Iako bi izazov, koji je napravio igrač Dinama s brojem 19 (Cordoba, op.a.) , mogao ugroziti sigurnost njegovog protivnika, moramo analizirati neka razmatranja kako bismo ga kaznili na odgovarajući način. Zbog nedostatka intenziteta i udarca na protivničko stopalo, Sudačka komisija podržava odluku suca da pokaže žuti karton. U ovakvom izazovu bio bi podržan i crveni karton. Po našim kriterijima ovo se može svrstati u “sivu zonu” - navela je sudačka komisija.

Strukan je tada pokazao žuti karton i Rijekinom treneru Radomiru Đaloviću koji je burno reagirao nakon prekršaja, kao i stoperu Stjepanu Radeljiću.

HNS-ova sudačka komisija ističe kako će se ove sezone kažnjavati svaka vrsta prigovora zato što se od sudaca očekuje snažno upravljanje utakmicama.

Sve 'čisto' u pobjedi Hajduka

Mario Zebec dijelio je pravdu na utakmici Hajduka i Osijeka na Poljudu, a sudačka komisija izdvojila je dvije konfliktne situacije s te utakmice. Prva se dogodila u 55. minuti, kada je Marko Livaja zabio pobjednički gol "bilih". 

Ove brojke otkrivaju da Hajduk bez Marka Livaje - ne može
Ove brojke otkrivaju da Hajduk bez Marka Livaje - ne može

Livajinom golu prethodio je duel u skoku između igrača Hajduka i Osijeka. Sudačka komisija smatra kako hajdukovac nije pretjerao u kontaktu u toj situaciji (gurnuo je protivnika lagano u vrat) i podržava Zebecovu odluku, koji je priznao gol i ignorirao preporuku VAR-a za pregled snimke na terenu.

- Nakon što su se dvojica suparničkih igrača borila za loptu u zraku, obrambeni igrač Hajduka je lagano gurnuo protivnika u vrat na sredini terena. U nastavku igre je momčad Hajduka postigla pogodak. Slijedom naših smjernica i sučevog kriterija, Sudačka komisija ne smatra ovaj kontakt tijelima u zraku kažnjivim izazovom. Čak i ako je VAR preporučio OFR (pregled snimke na terenu), sudac je ostao pri svojoj prvotnoj odluci. Sudačka komisija suglasna je s njegovom odlukom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Sažetak Hajduk - Osijek 01:33

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Hajduk je naizgled povećao svoje vodstvo u 59. minuti na 2-0, ali je poništen gol koji je glavom zabio Rokas Pukštas.

Gotov je prijelazni rok u HNL-u: Hajduk prodao dvojicu juniora, Gorica dovela igrača iz Engleske
Gotov je prijelazni rok u HNL-u: Hajduk prodao dvojicu juniora, Gorica dovela igrača iz Engleske

- Nakon izvedenog slobodnog udarca, pomoćni sudac je podigao zastavicu zbog napadača koji se nalazio u zaleđu. Zapravo, suigrač igrača koji je postigao pogodak nalazio se u zaleđu. Na snimci možemo vidjeti da je taj igrač pokušao odigrati loptu glavom. Tim skokom i pokušajem igranja lopte glavom umiješao se u napadačku fazu i utjecao na suparničkog igrača. Sudačka komisija podržava odluku zaleđa - stoji u izvještaju.

Sudačka komisija istaknula je još po jednu situaciju s utakmice Slaven Belupo - Istra 1961 i Lokomotiva - Varaždin. Kompletnu analizu suđenja, kao i priložene snimke spornih situacija možete vidjeti OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 53

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti