Obavijesti

News

Komentari 0

Sučeljavanje Vancea i Walza: Jedan od njih će biti budući potpredsjednik Amerike

Sučeljavanje Vancea i Walza: Jedan od njih će biti budući potpredsjednik Amerike

Republikanac Vance meta je kritika zbog izjave o „ženama s mačkama koje nemaju djecu”. Walz je bio trener nogometne momčadi i služio 24 godine u Nacionalnoj gardi, i igra na kartu klasičnog muškog arhetipa

VIDEO

Republikanski potpredsjednički kandidat J.D. Vance i njegov demokratski pandan Tim Walz, koji će se u utorak sučeliti na televizijskoj debati, utjelovljuju različite verzije muževnosti na izborima koji Amerikance dijele više no ikad.

Republikanac Vance zagovara konzervativnu definiciju obitelji.

Senator iz Ohija meta je kritika zbog svoje izjave o „ženama s mačkama koje nemaju djecu” i kojima zbog toga dobrobit zemlje nije u „izravnom interesu”.

Kao bivši vojnik iz obitelji niže klase, Vance se smatra glasnogovornikom potlačenih Amerikanaca s kojima je odrastao.

Strogo se protivi pobačaju i kritizira progresivne ideje o obitelji koje, po njemu, potiču „ljude da mijenjaju supružnike kao donje rublje”.

Demokrat Tim Walz nastoji ostaviti drukčiji dojam dobrog obiteljskog čovjeka, koji ne oklijeva pokazati ranjivu stranu, poput pripovijedanja o problemima s plodnošću koje je imao sa suprugom Gwen.

Najbogatija udovica izbacila je Bidena i podržala Kamalu Harris
Najbogatija udovica izbacila je Bidena i podržala Kamalu Harris

„Sjećam se da sam svake noći molio za telefonski poziv”, rekao je na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji.

„Grč u želucu kada bi telefon zazvonio i apsolutna agonija kada smo čuli da postupak nije uspio.”

Guverner Minnesote, bivši nastavnik, također često priča kako je pomogao osnovati prvi LGBTQ studentski klub u srednjoj školi u kojoj je radio, daleko prije nego su prava te skupine bila društveno prihvaćena.

Alternative „toksičnoj muževnosti”

Walz, koji je bio trener srednjoškolske nogometne momčadi i služio 24 godine u Nacionalnoj gardi, i dalje igra na kartu klasičnog muškog arhetipa, bilo da govori o svojoj omiljenoj željezariji na TikToku ili se hvali svojim lovačkim vještinama.

Govoreći o Vanceu, na primjer, rekao je: „Jamčim vam da on ne može loviti fazane kao ja.”

„Kampanja Kamale Harris nudi alternative toj 'toksičnoj muževnosti' koja je obuzela Republikansku stranku”, rekla je Karrin Vasby Anderson, profesorica komunikologije na Sveučilištu u Coloradu.

I Walz nije sam, dodala je.

Harrisin suprug, Doug Emhoff, entuzijastično podržava suprugu i nije mu problem da bude predmet šale, kao na primjer kada opisuje svoju neobičnu glasovnu poruku koju joj je ostavio nakon njihova prvog spoja.

Po tome je daleko od Trumpova „macho man” stajališta. Anderson tvrdi da su zbog društvenog napretka žena i ljudi druge boje kože „bijeli muškarci morali promijeniti način na koji govore, kakve šale pričaju, kako se ponašaju u romantičnim vezama i na radnom mjestu.”

Harris: 'Putin ne može diktirati mirovne uvjete u ovom ratu'
Harris: 'Putin ne može diktirati mirovne uvjete u ovom ratu'

„Nekim muškarcima ne sviđa se što se moraju mijenjati”, rekla je.

Rodni jaz

Po nedavnim ispitivanjima javnog mnijenja, sve više mladih muškaraca podržava Trumpa čija se retorika vrti oko snage, autoriteta i čak nasilja.

On iskorištava tu potporu povećavajući broj skupova s influencerima koji se bave kriptovalutama, video igrama i borilačkim sportovima.

U iznimno tijesnoj utrci za Bijelu kuću Trump se nada da će motivirati biračko tijelo koje do sada nije imalo snažan odziv na birališta.

Harris s druge strane često govori da se „pravo mjerilo snage temelji na tome koga uzdignete, a ne koga potlačite.”

Demokratkinja, koja gorljivo brani pravo na pobačaj, računa na mobiliziranje žena, koje u većem broju glasaju od muškaraca.

Na izbore 2020. izišlo je 82,2 milijuna žena, u odnosu na 72,5 milijuna muškaraca, po Centru za američke žene i politiku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Svjedok tragedije u Zagrebu: 'Vlak je naletio na našeg klinca, sve je bilo gotovo u sekundi...'
NALET VLAKA NA DJEČAKA

Svjedok tragedije u Zagrebu: 'Vlak je naletio na našeg klinca, sve je bilo gotovo u sekundi...'

Mladić je navodno išao na trening te je prelazio preko pruge. Što ga je točno omelo da ne vidi ili ne čuje vlak, pokazat će očevid...