Uzmem mlijeko kod seljaka , stavim ga kuhati i dok prokuha umjesam jogurt ( umjesto octa) , maknem sa vatre i mjesam dok se ne pocne odvajati -sir na jednu stranu sirutka na drugu - sve prcijedim . sir posolim . ( na 2 litra mlijeka stavim 1 jogurt -a moze i vise ..ako necete jogurt moze 1 zlica octa)
Ni
Nisamfrajer
26.4.2021.
Odustani
Tako je i savršeno fino.
@f@nky
26.4.2021.
Odustani
..na gradskoj tržnici ima trgovina sa mliječnim proizvodima ( mala ) , prodaju razne vrste sireva , mlijeko a sirutku tko želi daju besplatno u flašama i ljudi
to uzimaju tko želi..
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
26.4.2021.
Odustani
i ima li kakve razlike izmedju octa i jogurta?
Ni
Nisamfrajer
26.4.2021.
Odustani
Meni osobno je sa jogurtom finije ne osjeća se previše kiselosti
mi
mihaela1000
26.4.2021.
Odustani
ja obicno stavim domaceg jabucnog octa pa se ne osjeti tak jačina. il iscjedim limunovog soka.
VOLBEAT
26.4.2021.
Odustani
Upravo tako, ja u koroni napravio kilograme i kilograme sira, a samim time i sirutke.. Prejednostavno.. Baš kako je mimi napisala.. Ja stavljam jabučni ocat i u
vijek ispadne super, i sir i sirutka. Ponekad mi se ne da praviti tvrdi sir, pa ga ostavim za mazanje na kruh..
Prikaži još ↓
mimi mala
26.4.2021.
Odustani
Méllinda >: meni sa octom bude malo kiselkasta sirutka - a dok stavim jogurt sir bude malo meksi :)
VOLBEAT
26.4.2021.
Odustani
Nije loše ni staviti kiselo vrhnje, sir ispadne masniji..
mimi mala
26.4.2021.
Odustani
da..bude malo masniji i fino mek :) ...eto sad znam sto cu sutra raditi
VOLBEAT
26.4.2021.
Odustani
Ima za kupiti kiselo vrhnje za domaći sir 25% masti - predobro za nešto bolji i masniji sir
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .