Obavijesti

Sport

Komentari 4

Stojković izgubila polufinale od Tajlanđanke, u borbu za broncu: 'Dvije pobjede, plan se provodi'

Stojković izgubila polufinale od Tajlanđanke, u borbu za broncu: 'Dvije pobjede, plan se provodi'
8

Lena je u polufinalu izgubila od Tajlanđanke Panipak Wongpattanakit u dvije runde i nije se uspjela nametnuti, od 20.49 očekuje je borba za broncu

VIDEO

Hrvatska taekwondoašica Lena Stojković (22) nije se plasirala u finale u kategoriji do 49 kg tekvondo turnira na Olimpijskim igrama u Parizu porazom od prve nositeljice turnira, Tajlanđanke Panipak Wongpattanakit 2-0 u rundama, 8-0 i 11-5. Od početka je Tajlanđanka dominirala, u prvoj rundi dvaput pogodila u glavu Hrvaticu, jednom u tijelo, a tek je na nekoliko sekundi u drugoj Lena bila u vodstvu 3-2, no primila je potom još nekoliko udaraca u glavu i tu je priči bio kraj.

Tajlanđanka je nacionalna heroina svoje zemlje, aktualna olimpijska prvakinja upravo u ovoj kategoriji i apsolutni favorit za zlato u ovoj kategoriji.

- Ovo je bio stvarno bio težak meč. Nemam baš iskustava s Tajlanđankom, sreli smo se samo jednom prije godinu dana. Ima tu nevjerojatnu brzu nogu, stvarno je opasna. Nadam se da je ovo jedan korak bliže da je u budućnosti pobijedim. Inače, zadovoljna sam dosadašnjim nastupom, imam dvije pobjede i plan se provodi. Čekam borbu za broncu - kazala je Splićanka, članica splitskog Marjana.

Hrvatica je u četvrtfinalu s 2-1 u rundama (3-3*, 7-3, 4-1) pobijedila Tunižanku Ikram Dhahri. Prva runda završila je 3-3, Lena je dominirala, no Tunižanka ju je uhvatila udarcem u glavu i time izjednačila.  Na koncu je Tunižanka i osvojila rundu jer je imala veći broj udaraca. Lena je u drugoj rundi totalno izdominirala protivnicu i s rezultatom od 7-3 i dva odlična leg kicka u glavu izjednačila u rundama.

Pariz: Lena Stojković izborila četvrtfinale olimpijskog turnira

U trećoj rundi uzbuđenja nije nedostajalo, Tunižani su uručili prigovor, ali im nije prihvaćen jer Lena ipak nije primila udarac u glavu. Stojković je zatim izgradila prednost dobrim udarcima šakama, Tunižanka je imala i dvije opomene i tu više ništa nije mogla višestrukoj prvakinji Europe i svijeta.

Lena će u borbu za broncu, šestu hrvatsku medalju na Igrama u Parizu, od 20.49 protiv još nepoznate protivnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

VIDEO Remek djelo Luke Sučića protiv Atletica! Pogledajte kako je zabio nevjerojatni prvijenac
BRAVO, LUKA!

VIDEO Remek djelo Luke Sučića protiv Atletica! Pogledajte kako je zabio nevjerojatni prvijenac

Sučić je iznenadio i opalio prema golu iz prvog dodira. Nije bio ni namješten za udarac prema golu, ali poslao je nezaustavljivi projektil u mrežu Jana Oblaka, jednog od najboljih golmana svijeta
Gattuso uoči Šibenika izbacio Pukštasa iz momčadi! Evo zašto
NOVI POTEZ TALIJANA

Gattuso uoči Šibenika izbacio Pukštasa iz momčadi! Evo zašto

Trener Splićana jednokratno je odlučio kazniti Pukštasa, kao što je to učinio ranije sa Sahitijem, Perišićem, Diallom, Dajakuom... Mladog Amerikanca nema u zapisniku protiv Šibenika