Obavijesti

Sport

Komentari 4

Što to ne valja s Osijekom? Malo prilika stvara, a puno dopušta suparnicima. Evo brojki

Što to ne valja s Osijekom? Malo prilika stvara, a puno dopušta suparnicima. Evo brojki
5

Klub je lani pod Zoranom Zekićem više zabijao, osvajao više bodova, više pucao i stvarao prilika, te manje dopuštao. Hrvatski trener "potjeran" je iz kluba zbog toga što nije odgovarao ambicijama sportskog direktora Bota

VIDEO

NK Osijek nije dobro krenuo u novu sezonu, kako u Europi tako i u prvenstvu. U 3. pretkolu Konferencijske lige izbacila ga je azerbajdžanska Zira, a u HNL-u su "bijelo-plavi" sedma momčad prvenstva s 10 bodova u devet utakmica. Unatoč lošim rezultatima, trener Federico Coppitelli nije previše zabrinut. 

- Imam li povjerenje u klubu? Imali smo dobru seriju, ne vidim da bi ovo sada bio neki problem, mi smo u velikom poslu za koji treba vremena i strpljenja - rekao je talijanski trener nakon poraza od Istre 1961 (2-1) u kojem je Osijek prvi udarac u okvir imao u 84. minuti. 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Sažetak utakmice: HNK Gorica vs NK Osijek 2:2 01:33

Nastavak je to lošijih igara "bijelo-plavih" ove sezone, koji ni protiv Dinama, Hajduka i Varaždina nisu dobro izgledali. Štoviše, u većini kategorija u prvenstvu Osječani se nalaze u donjem dijelu lige. 

Jedino je u posjedu lopte (53.2 posto) i osvojenim duelima (52.2%) Osijek druga momčad prvenstva. Čak i u tom podatku razlika u odnosu na ostale je vrlo tijesna, jer prosječan posjed od 53.2 posto i nije neka ultradominantna statistika. 

Usporedba Osijeka iz prošle i ove sezone:

Najviše bode u oči broj stvorenih i dozvoljenih velikih prilika po utakmici. Momčad Federica Coppitellija stvara svega 1.22 velike prilike po susretu, po čemu su pretposljednja momčad lige?! Dopuštaju čak 1.89 velikih šansi protivnicima, po čemu su osmi u HNL-u. Drugim riječima, malo stvaraju, ali puno dopuštaju. 

Pula: 9. kolo SuperSport HNL, Istra 1961 - Osijek

Da bi brojke kao brojke dale jasniju sliku, valja ih staviti u odgovarajući kontekst. Uspoređujući prošlosezonski Osijek i ovosezonski, ove sezone je momčad bolja samo po posjedu (53.2% naspram 53.1%) i osvojenim duelima (52.2% naprema 49.2%). 

Osijek je lani pod Zoranom Zekićem (i Stjepanom Tomasom na početku sezone) više zabijao, osvajao više bodova, više pucao i stvarao prilika, te manje dopuštao. Hrvatski trener potjeran je iz kluba zbog toga što nije odgovarao ambicijama sportskog direktora Josea Bota, ali brojke ne lažu, a one su debelo na strani Zekićevog Osijeka.

Pula: 9. kolo SuperSport HNL, Istra 1961 - Osijek

Dakako, treba uzeti u obzir i promjene u momčadi koje su se dogodile, pa je Osijek ljetos ostao bez nekoliko ključnih igrača. Otišli su Ramón Mierez, André Duarte i Darko Nejašmić za odštete, ali kako objasniti puštanje domaćeg Marina Prekodravca (19) besplatno u Šibenik?

Pula: 9. kolo SuperSport HNL, Istra 1961 - Osijek

Momčad je ojačana dolascima Arnela Jakupovića (26), Luke Jelenića (24), Marka Solde (20), Tiaga Dantasa (23), Hernanija (33), Ademija (28)... ali rezultata nema. Kao što su pokazale brojke, nema ni igre, a to je još veći problem. 

Osijek je u problemima, a nakon četiri pobjede zaredom stigao je novi poraz. Kriza traje od početka sezone i stvari ne funkcioniraju najbolje, a neće slavonskom prvoligašu biti ništa lakše u budućnosti. Slijede mu tri gostovanja zaredom (Šibenik, Slavonija u kupu i Dinamo) nakon kojih (ili prije) bi u Osijeku moglo doći do određenih promjena...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...
KAKO JE DOŠAO U DINAMO?

Tajna akcija dolaska Baturine: Dinamo imao drugačiju taktiku, a željeli ga Barca, Milan, Juve...

Plus+ Martin je rođen u Zürichu (iako svugdje piše u Splitu), ima dva brata nogometaša, a Nenad Bjelica za njega kaže: 'Da igra u Benfici ili Portu već bi vrijedio 100 milijuna eura'...
Što točno želi Osijek? Ovakva igra je ispod svake razine kluba
DOJMOVI S DROSINE

Što točno želi Osijek? Ovakva igra je ispod svake razine kluba

Plus+ Federico Coppitelli je "preživio" ispadanje od azerbajdžanske Zire i veliku krizu na startu prvenstva, ali kada Osijek protiv Istre prvi put u okvir zapuca u 84. minuti, znači da neke stvari ne štimaju