Obavijesti

News

Komentari 79

Stiže nagla promjena vremena! Sutra i do 29°C, za vikend nam dolazi mlazna struja s Atlantika

Stiže nagla promjena vremena! Sutra i do 29°C, za vikend nam dolazi mlazna struja s Atlantika

U petak uz južinu idemo blizu 30 'celzijevaca', a kraj je rujna! No već od subote promjena vremena i osjetni pad temperature koji će se najviše osjetiti u nedjelju i drugi tjedan, prognoziraju meteorolozi

VIDEO

Četvrtak i petak iznadprosječno toplo, a od subote pogoršanje u većini zemlje. Prognoza je to za Hrvatsku. Kako piše DHMZ, u petak bi na istoku zemlje uz poprilično jaku južinu moglo biti i 29 stupnjeva! U subotu će biti prolazne kiše, ali temperature će osjetno pasti.

U nedjelju razvedravanje, ali i dosta svježije.

- Mlazna struja s Atlantika dolazi nad zapadnu Europu, a s njom je povezana velika količina nestabilnog vlažnog zraka pa ta “atmosferska rijeka”, koja će do kraja tjedna preko Portugala i Španjolske kroz Gibraltar teči po osi Sredozemnog mora prema istoku, donijeti velike količine oborina i pad temperature zraka - objavio je meteorolog N1 Bojan Lipovšćak i dodao kako se hladan i nestabilan zrak s Atlantika premješta sjeverno od Alpa prema istoku i očekuje se da će prodrijeti preko Alpa u petak navečer i već od subote donijeti veliku promjenu vremena.

Hrvatska u četvrtak

Razmjerno vjetrovito i iznadprosječno toplo. Djelomice, ponegdje i pretežno sunčano, a uz više oblaka uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu ponegdje kiša ili pljusak, češće na širem području Rijeke. Poneki pljusak moguć je i u Dalmaciji. Puhat će umjeren jugozapadni vjetar, u gorju te na sjeveru zemlje i jak, lokalno s olujnim udarima. Na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 23 i 28 °C, piše DHMZ.

Hrvatska u petak

I dalje razmjerno vjetrovito, toplije od prosjeka za doba godine te djelomice ili pretežno sunčano. Na zapadu i sjeverozapadu povremeno više oblaka, a kiša ili pljusak ponajprije u Gorskom Kotaru i na Kvarneru. Pljuskovi i grmljavina navečer se očekuju i na ostatku sjevernog Jadrana. Puhat će umjeren, u gorskim predjelima i jak jugozapadni vjetar. Na Jadranu umjereno i jako jugo te južni vjetar. Najniža temperatura zraka od 14 do 19, na Jadranu između 19 i 23, a najviša dnevna od 24 do 29 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 79

VIDEO

VIDEO Helene pogodila Floridu, ima mrtvih: 'Budite u skloništu, ovo vani ne možete preživjeti!'
'KATASTROFA'

VIDEO Helene pogodila Floridu, ima mrtvih: 'Budite u skloništu, ovo vani ne možete preživjeti!'

Najgori scenarij donosi porast razine mora, pri čemu bi poplave mogle doseći visinu od 6 metara iznad tla
Slovenski bračni par poginuo kod Senja. Naletjeli na ulje na cesti, uhitili motorista (79)
TRAGEDIJA U LICI

Slovenski bračni par poginuo kod Senja. Naletjeli na ulje na cesti, uhitili motorista (79)

Motorist (79) imao je nesreću na Jadranskoj magistrali te mu se prolilo motorno ulje po cesti. 25 minuta nakon toga, slovenski bračni par motorista u zavoju nalijeće na ulje. Na mjestu su poginuli, a 79-godišnjak je uhićen