Obavijesti

Sport

Komentari 4

Šteta! Martić ispala već u prvom kolu na olimpijskom debiju

Šteta! Martić ispala već u prvom kolu na olimpijskom debiju

Hrvatsku tenisačicu mučilo je rame što se osjetilo u današnjem nastupu. Tijekom cijelog meča nije pronašla odgovor na agresivnu igru Španjolke Cristine Bucse pa Donna Vekić ostaje jedina hrvatska tenisačica u Parizu

VIDEO

Nakon slavlja Donne Vekić u prvom kolu na teren Roland Garrosa izašla je Petra Martić (33) koja je inicijalno trebala nastupati u subotu, no čiji je okršaj sa Španjolkom Cristinom Bucsom prebačen na nedjelju zbog kiše. Hrvatska tenisačica olimpijski nastup završila je već na startu, Španjolka je bila bolja 2-0 (6-4, 6-3) nakon sat vremena i 25 minuta igre.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrana na Olimpijskim igrama u Parizu 02:49

Drama u prvom setu

Martić je dosta loše, u sporom ritmu, otvorila prvi set, dva puta je gubila servis i Španjolka je u jednom trenutku imala 5-1 i servis koji bi joj donio prvi set. No, Martić se trgnula, zaigrala puno bolje, vratila oba breaka i u pravoj drami posljednjeg gema na kraju izgubila prvu dionicu. Spasila je set loptu, zatim dva puta imala prednost i bila nadomak poravnanja 5-5, no dogodio se trenutak dekoncentracije i prvi set je otišao Španjolki 6-4.

Ni drugi nije počeo ništa bolje. Bucsa je dobro odservirala i u četiri lopte osvojila gem pa breaknula našu predstavnicu. Martić je odlučno krenula vratiti servis, imala je čak tri break lopte, no nije uspjela i Španjolka je povela 3-0 u drugom setu.

Bucsa iskoristila prvu meč loptu

Petra je uspjela osvojiti idući gem na svojem servisu, a do kraja je svaka tenisačica odradila posao na svojem servisu bez previše uzbuđenja. Ustvari, Martić nije ni imala neke šanse za break, Bucsa je dobro servirala i našoj predstavnici nije pružila mnogo.

Na koncu je izborila tri meč lopte i iskoristila prvu. Petra Martić tako završava nastup na Olimpijskim igrama već u prvom kolu. Hrvatska ostaje na jednoj predstavnici u singlu, a to je Donna Vekić koju u drugom kolu čeka Kanađanka Bianca Vanessa Andreescu, pobjednica US Opena iz 2019.

Taj dvoboj trebao bi se igrati u ponedjeljak, a u ponedjeljak bi Vekić trebala započeti i svoj nastup s Matom Pavićem u konkurenciji mješovitih parova protiv Kineza Qinwen Zheng i Zhinzhena Zhanga.

Isto tako, Nikola Mektić i Mate Pavić bi konačno trebali krenuti u obranu olimpijskog zlata u muškim parovima također u ponedjeljak protiv Nijemaca Dominika Koepfera i Jan-Lennarda Struffa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!