Recepti su iz kuharice Zrinski, jela plemstva i građanstva kako su se nekad spravljala. Za Uskrs su na stolu bili kopuni, guske race, a za desert su obavezne bile makovnjače, orehnjače, ali i kuglof, kaže Zlatko Puntijar
JELA PLEMSTVA I GRAĐANSTVA
PLUS+
Stari recepti Zlatka Puntijara: 'I dan danas pripremam kopuna i finog jelena za uskrsni ručak'
Nekada se postilo čak 154 dana u godini - to je bila svaka srijeda i petak, te Badnjak, korizma. Na Veliki petak podrazumijeva se baš strogi post. Jedu se nemasna jela, a to mogu biti i variva, ali i grah, kompoti, štrudle od sira te tijesto s orasima i makom ili samo suho voće. Jede se i riječna riba, priča nam Zlatko Puntijar što se nekad jelo u tjednu prije Uskrsa i na sam blagdan. Vlasnik jednog od najpoznatijih restorana u Zagrebu Stari Puntijar za nas je posebno otvorio kuharice stare nekoliko stotina godina...
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku