Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Stara dama' juri ka vrhu: Juve golom Locatellija srušio Milan

'Stara dama' juri ka vrhu: Juve golom Locatellija srušio Milan

Ademola Lookman je u 68. minuti doveo domaći sastav u vodstvo, a pobjedu je potvrdio Ederson u petoj minuti sudačke nadoknade na asistenciju Maria Pašalića koji je ušao u igru u 78. minuti

VIDEO

U derbiju devetog kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je na San Siru pobijedio Milan 1-0 ostvarivši prvu pobjedu u posljednjih šest međusobnih susreta. Pogodak odluke zabio je Manuel Locatelli u 63. minuti.

Međutim, možda i ključan trenutak utakmice dogodio se u 41. minuti kada je Milan ostao s igračem manje. Malick Thiaw je kao posljednji igrač obrane oborio Moisea Keana, a sudac Maurizio Mariani mu je pokazao crveni karton.

Video možete pogledati OVDJE.

Do tog trenutka "Rossoneri" su bili apsolutna bolja momčad, a Juventusa praktički nije bilo nigdje.

Gosti su imali sreće i kod gola. Locatelli je pucao sa 20-ak metara, lopta je pogodila nekoga putem i promijenila smjer, prevarivši Antonia Mirantea.

Video možete pogledati OVDJE.

Tri boda je osvojila i Atalanta koja je sa 2-0 pobijedila Genou skočivši na šesto mjesto ljestvice.

Ademola Lookman je u 68. minuti doveo domaći sastav u vodstvo, a pobjedu je potvrdio Ederson u petoj minuti sudačke nadoknade na asistenciju Maria Pašalića koji je ušao u igru u 78. minuti. Milan Badelj nije igrao za goste.

Roma je teškom mukom porazila Monzu 1-0 golom Stephana El Shaarawyja u 90. minuti.

Roma je do treće uzastopne pobjede u Serie A došla vrlo teško iako je Monza od 41. minute igrala bez isključenog Danila D'Ambrosija. Dvaput je u mat-situacijama u prvom dijelu goste spasio vratar Michele Di Gregorio, a Roma je u drugom poluvremenu dva puta pogodila stativu prije nego što je konačno stigla do pobjedničkog gola.

Pobjedu je ostvarila i Bologna koja je sa 2-1 slavila protiv Frosinona sa 2-1. Bologna je povela u 19. minuti golom Lewisa Fergusona, a samo tri minute kasnije Lorenzo Di Silvestri je zabio za 2-0. Konačnih 2-1 postavio je Matias Soule iz kaznenog udarca u 63. minuti.

Frosinone je u četvrtoj minuti nadoknade ostao s igračem manje nakon što je isključen Luca Mazzitelli. Za Bolognu je od 83. minute igrao hrvatski nogometaš Nikola Moro, dok Karlo Lulić nije igrao za goste.

U drugom susretu Salernitana i Cagliari su odigrali 2-2. Sve najvažnije se dogodilo u posljednjih 15 minuta, gosti su vodili 1-0 i 2-1, ali je Salernitana izvukla bod.

Zito Luvumbo je u 79. minuti doveo goste u vodstvo, izjednačio je Boulaye Dia u 86. minuti, no dvije minute kasnije Nicolas Viola je doveo Cagliariji do nove prednosti. Ipak, u petoj minuti nadoknade Dia je iz kaznenog udarca zabio za 2-2. Domagoj Bradarić je igrao cijeli susret za domaćine.

Kolo u ponedjeljak zatvaraju Udinese - Lecce, te Fiorentina - Empoli.

Na ljestvici vodi Inter sa 22 boda, Milan je drugi s bodom manje, dok je treći Juventus sa 20 bodova. Slijede Fiorentina, te Napoli sa po 17 bodova.

Serie A, 9. kolo

  • Roma - Monza 1-0 El Shaarawy (90)
  • Bologna - Frosinone 2-1 (Ferguson 19, De Silvestri 22 / Soule 66-11m)
  • Salernitana - Cagliari 2-2 (Dia 86, 90+5-11m / Luvumbo 79, Viola 88)
  • Atalanta - Genoa 2-0 (Lookman 68, Ederson 90+5)
  • Milan - Juventus 0-1 (Locatelli 63)

U subotu:

  • Verona - Napoli 1-3 (Lazović 60 / Politano 27, Kvarachelija 43, 55)
  • Torino - Inter 0-3 (Thuram 59, Lautaro 67, Calhanoglu 90+5-11m)
  • Sassuolo - Lazio 0-2 (Felipe Anderson 28, Luis Alberto 35)

U ponedjeljak:

  • Udinese - Lecce
  • Fiorentina - Empoli
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!