Obavijesti

Sport

Komentari 23

Srbi u očaju zbog debakla u Europi: 'Ovo je katastrofa! Prestigla nas je i Hrvatska'

Srbi u očaju zbog debakla u Europi: 'Ovo je katastrofa! Prestigla nas je i Hrvatska'

Ne tako davno dičili smo se s pet klubova u Europi, prvak je izravno išao u grupnu fazu Lige prvaka, imali smo i dva kluba predstavnika u kvalifikacijama za najjače natjecanje, ali na to možemo slobodno zaboraviti, pišu srpski mediji

VIDEO

Srbija je ove i prošle sezone imala čak dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a ukupno pet u svim europskim natjecanjima. Prošle sezone čak tri kluba izborila su grupnu fazu, a ove dva. Koliko god to lijepo zvučalo, ispostavilo se kobnim po srpski nogomet zbog čega će godinama trpjeti posljedice.

Partizan, Vojvodina i Čukarički izletjeli su iz kvalifikacija, Crvena zvezda je u Ligi prvaka, a TSC Bačka Topola u Konferencijskoj ligi. No, oba kluba nižu poraze i samim time srpski koeficijent drastično opada. Srbina je početkom prošle sezone bila na 11. mjestu Uefine tablice koeficijenata, a sada je pala na 20. poziciju, pretekla ih je i Hrvatska koja je mjesto iznad. U očaju je srpska javnost.

Beograd: Utakmica 1. kola UEFA Lige prvaka između FK Crvena zvezda i FK Benfica

- Srbija sve gora na tablici UEFA-e poslije poraza Zvezde i TSC-a: Hrvati nam pobjegli, a 15. mjesto možemo sanjati! - naslov je članka na Telegrafu.

A u tekstu piše:

- Srbija je samo dvije sezone imala izravnog sudionika Lige prvaka i drugog u kvalifikacijama te ukupno pet klubova u Europi, od čega su bar tri bila sigurni sudionici grupnih faza. Ali, za manje od dvije sezone nacionalni UEFA koeficijent se toliko srozao da je tužno i gledati tablicu, koja iz kola u kolo postaje sve nepovoljnija. Ne samo da je Srbija ispala iz Top 15, što donosi dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka, već to mjesto sada može samo sanjati, a pretekli su nas i Hrvati, od kojih smo dugo bili bolji.

Beograd: Igrači i navijači proslavili novu titulu igrača FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je ovog tjedna izgubila od Intera (4-0) u Ligi prvaka, dok je TSC poražen kod Astane (1-0). 

- Katastrofa srpskog nogometa! Nižu se porazi, koeficijent beskonačno propada. Prestigla nas Hrvatska, a možemo pasti još niže - naslov je na Kuriru. 

- To je utjecalo da se koeficijent srpskog nogometa dodatno sroza. Ne tako davno dičili smo se s pet klubova u Europi, prvak je izravno išao u grupnu fazu Lige prvaka, imali smo i dva kluba predstavnika u kvalifikacijama za najjače natjecanje, ali na to možemo slobodno zaboraviti. Posljednje dvije sezone srpskih klubova u Europi vratile su nas na početak, unazadile toliko da će biti potrebno možda i više od pet godina da se oporavimo i opet stanemo na noge - piše Kurir.

Beograd: Utakmica 1. kola UEFA Lige prvaka između FK Crvena zvezda i FK Benfica

Još goreg stanja pribojava se Blic.

- Srbija tone sve dublje: Hrvati nam odmiču, prijeti nam još gore stanje - naslovom je na njihovom portalu, dok u tekstu piše. 

- Odavno je postalo jasno da Srbija više neće ubirati plodove gornjeg doma europskog nogometa, nakon berićetnih sezona i skupljanja koeficijenta, ali nitko nije mogao pretpostaviti da će pad biti toliko bolan. Sada se u drugorazredno natjecanje neki klub iz Srbije može plasirati samo ako ispadne iz borbe za Ligu prvaka i teško da ćemo u skorije vrijeme tamo jer nam Grčka bježi preko šest bodova. Ispred nas su još Švicarska, Škotska, Poljska, a veliku razliku nam prave i Hrvati, koji su prije ove sezone bili iza nas. Sada nam bježe 1,600 bodova i malo-malo pa dižu razliku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 23

VIDEO

Dinamo želi vratiti igrača kojeg je prodao za 14,5 milijuna eura
NOVI POVRATAK U NAJAVI

Dinamo želi vratiti igrača kojeg je prodao za 14,5 milijuna eura

Imali smo neki kontakt. Malo su se raspitivali. Sve je ostalo na tome. Moja želja nije bila upitna, ali nekako se to otegnulo, govorio je Benković prije godinu dana...
Stigla nova tablica zarade u Ligi prvaka: Evo na kojem se mjestu trenutačno nalazi Dinamo
PUNI SE BLAGAJNA

Stigla nova tablica zarade u Ligi prvaka: Evo na kojem se mjestu trenutačno nalazi Dinamo

Na prvome mjestu po zaradi nalazi se Manchester City koji je uprihodio 65.56 milijuna eura direktno od Lige prvaka, dok je drugi PSG (65.45 mil. eura) i Liverpool (64.99 mil. eura). Daleko niže je zagrebački Dinamo