Obavijesti

Sport

Komentari 49

Dalić objavio popis: Vratio se Oršić, tu je četvorka iz Dinama, mladom hajdukovcu pretpoziv

Dalić objavio popis: Vratio se Oršić, tu je četvorka iz Dinama, mladom hajdukovcu pretpoziv

Izbornik i dalje vjeruje četvorici dinamovaca unatoč rezultatskoj krizi, a nije pozvao nijednog klasičnog desnog beka iako je najavio da će pretresti tu poziciju

VIDEO

Svega dva tjedna nakon pobjede nad Poljskom, ali i dva tjedna prije novog okupljanja, po dobrom starom običaju HNS je objavio popis Zlatka Dalića za utakmice Lige nacija. "Vatreni" će 12. listopada u Maksimiru dočekati Škotsku, a tri dana poslije gostovati kod Poljske u Varšavi. Najvažnija je vijest povratak Mislava Oršića! A mladi hajdukovac Dominik Prpić dobio je pretpoziv na proširenom popisu od 31 igrača, od čega su šestorica u čekaonici.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Vatreni' na Modrićev pogon srušili Poljake

Pokretanje videa...

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan! 01:05

Mislav Oršić zadnji je put bio u reprezentaciji u ožujku 2023. za početak kvalifikacija za Euro protiv Turske i Walesa. Zadnje minute igrao je još u utakmici za broncu na Svjetskom prvenstvu u Katru, a teško se ozlijedio na pripremama Trabzonspora u Sloveniji u srpnju 2023.

Podsjetimo, ozlijeđeni su desni bekovi Josip Juranović i Josip Stanišić, kao i veznjaci Nikola VlašićLovro Majer. Martin Erlić bez utakmice je od 25. kolovoza, ali se oporavlja od ozljede i zadnje dvije utakmice bio je na klupi, sad je na popisu. Vlašić je blizu oporavka, ali je bez utakmice još od 8. lipnja i prijateljskog dvoboja u Portugalu. Zato ga je izbornik i stavio na pretpoziv. Ali nije pozvao nikoga od klasičnih desnih bekova, a govorio je da će pretresti sve i probati naći zamjenu.

Oršić se u rujnu izborio za minutažu i mjesto u prvom sastavu Trabzonspora kod trenera Abdullaha Ancija. Tako je zaigrao od prve minute u četiri od posljednjih pet utakmica turskog kluba, posljednju protiv Kayserispora u kojoj je izašao na početku drugog poluvremena, baš kao i u prethodnoj utakmici protiv Bešitkaša. U doigravanju za Konferencijsku ligu protiv St. Gallena Oršić je igrao nešto više od sat vremena u prvoj utakmici, dok je u uzvratu ušao u 76. minuti. Najviše je minuta dobio u remiju protiv Eyuspora, odigrao je 87. minuta, a još uvijek čeka prvi gol ili asistenciju nakon teške povrede.

Zanimljivo, na popisu nema igrača vodećeg dvojca HNL-a Rijeke i Hajduka, dok nije otpao nijedan od četvorice dinamovaca unatoč velikoj krizi u koju su upali, Martin Baturina, Bruno Petković, Marko Pjaca i Petar Sučić. Dalić je napravio jednu promjenu i na golmanskoj poziciji, Ivica Ivušić ovaj je put upao u kadar, a Nediljko Labrović pao na pretpoziv.

Dalić: Kompenzirat ćemo ozljede desnih bekova

- Logično je da smo ostali vjerni kadru koji je odradio kvalitetno okupljanje u rujnu, a dobro je što u odnosu na to okupljanje nemamo novih ozljeda odnosno da su se neki igrači vratili na teren. Nažalost, i dalje smo bez Juranovića i Stanišića na desnoj strani, no vjerujem da s ovim igračima to možemo dobro kompenzirati kao što je to bio slučaj i u rujnu - rekao je izbornik za stranice HNS-a i dodao:

- Zaista me raduje što je nakon teške ozljede opet s nama Mislav Oršić, koji se izborio za dobru minutažu u svom klubu, te će nam proširiti opcije na krilnim pozicijama. Rujan nas je napunio novom energijom i optimizmom te sada želimo zadržati taj dobar ritam protiv Škotske i Poljske. Svjesni smo da kroz ove dvije utakmice možemo napraviti značajan korak prema našem cilju, ali protivnike maksimalno poštujemo i znamo da ćemo do željenih bodova moći samo s jednakim pristupom, zajedništvom i fokusom kakav smo imali u Osijeku protiv Poljske.

Dvije najbolje momčadi iz skupine izborit će četvrtfinale Lige nacija idućeg ožujka i osigurati status nositelja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026., treći će u istom terminu razigravati za ostanak s drugoplasiranim iz Lige B, a posljednji u skupini ispada u niži rang za iduće izdanje.

Popis igrača za utakmice sa Škotskom i Poljskom

  • golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Dominik Kotarski
  • obrambeni: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Šutalo, Marin Pongračić, Martin Erlić
  • veznjaci: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Kristijan Jakić, Martin Baturina, Petar Sučić, Nikola Moro
  • napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Marko Pjaca, Ante Budimir, Igor Matanović
  • pretpozivi: Nikola Vlašić, Marco Pašalić, Nediljko Labrović, Toni Fruk, Robert Ljubičić, Dominik Prpić
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 49

VIDEO

Jeličić: Čuo sam da su u Dinamu pokidani međuljudski odnosi...
STUDIO HNL

Jeličić: Čuo sam da su u Dinamu pokidani međuljudski odnosi...

Mmaeeov je govor tijela bio jako loš. On je spustio čarape, raspustio kosu. Nisi Sergio Ramos. Nisi ni tako dobar ni tako lijep. Čestitam Diallu na sinu. Samo se nadam da će mu prioritet biti škola, s obzirom na genetiku, rekao je Jeličić

VIDEO Rijeka - Šibenik 3-0: Riječani su opet na vrhu HNL-a, Šibenčani nastradali na Rujevici
NOVI/STARI LIDER

VIDEO Rijeka - Šibenik 3-0: Riječani su opet na vrhu HNL-a, Šibenčani nastradali na Rujevici

Fruk je doveo Rijeku u vodstvo već u trećoj minuti, a Andrić je u 19. zabio za rano povećanje prednosti. Rezultat se nije mijenjao sve do 81. minute kada Pašalić sjajnom asistencijom nalazi Galešića za treći gol
VIDEO Gvardiol pao na foru: Evo kako mu je zvijezda Arsenala 'prodala tunel' i postala hit
ZAVRŠIO NA TLU

VIDEO Gvardiol pao na foru: Evo kako mu je zvijezda Arsenala 'prodala tunel' i postala hit

Joško je nakon malonogometnog poteza Arsenalova igrača završio na podu, a cijela situacija izazvala je opće oduševljenje navijača. Dogodi se i najboljima, u narodu bi se reklo "poslao ga po ćevape"