Dao mi je potpisan dres sa SP-a 1998. i s Eura 1990. Na zidu mi je fotografija njega, Nedveda i Buffona, odjevene u kuharske pregače, a ovdje je slavio i rođenje sina, kaže vlasnik restorana Angelino
Zidaneov restoran u Torinu: Ovdje se i dalje navija za njega
Kada u utorak u 20.45 na stadionu u Torinu istrče Real i Juventus, u jednom torinskom restoranu, vlasnika i osoblje preplavit će emocije. Pet godina Zinedine Zidane bio je njihov gost, svakodnevno se družio, slavio Juventusove pobjede, rođenje djeteta... Mjesto se zove - Angelino.
- Nije me nazvao niti se najavio. Ali siguran sam da će doći - rekao je vlasnik restorana, a kako drugačije nego - Angelino.
Zid restorana krase brojne fotografije nogometaša, a među njima je nekoliko od Zinedinea Zidanea. Na jednoj su Zidane, Pavel Nedved i Gianluigi Buffon odjeveni u kuharske pregače u restoranu Angelino.
(Na fotografiji su Zidane, Nedved i Buffon odjeveni u kuharske pregače)
- Zidane je jedan od najvećih igrača koje je Juventus imao. Znate, kad smo razgovarali, dok je igrao u Juventusu, ničim nije odavao da će jednom biti trener. Da ste me tad pitali rekao bih vam da nema šanse da postane trener. Ali sad kad je već trener, siguran sam da će jednog dana trenirati Juventus - kaže Angelino.
Vlasnik restorana istovremeno je i vlasnik Zidaneovih dresova sa Svjetskog prvenstva 1998.iz Francuske, te onog s Eura 2000. U oba natjecanja Francuska je bila zlatna, a Zidane mu je potpisao oba.
- Evo, ovo ovdje što vidite je fotografija Zidanea i njegova sina Luce, nekoliko dana nakon rođenja - pokazao je Angelino na malu fotografijicu između one na kojoj Del Piero podiže trofej i Davida Trezegueta u nekakvoj šarenoj pidžami.
Dok je Zidane igrao u Juventusu šef kuhinje bio je Roberto Falvo, a Zidane se toliko sprijateljio s njim da ga je pozvao na mjesto glavnog kuhara Francuske za vrijeme SP-a 1998. i Eura 2000.
- Za koga ćemo navijati? Ha, ja sam prvo navijač Juventusa, a onda Zidanea, ali znam da će mnogi ovdje navijati za Zidanea. On je sjajan čovjek, bio je jako dobar s osobljem i znam koliko ga vole.