Obavijesti

Sport

Komentari 6

Zekić: Sopić neće doći s bijelom zastavom, a nama je ove sezone skoro svaka utakmica derbi...

Zekić: Sopić neće doći s bijelom zastavom, a nama je ove sezone skoro svaka utakmica derbi...

Moram reći da u zadnje vrijeme dosta toga klapa, vidim više sinergije, zajedništva i veselja. Nadam se da ćemo na tom valu pokazati još jednu dobru utakmicu, rekao je Zekić

VIDEO

Ostala su još dva kola do kraja HNL-a. Neizvjesnosti oko prvaka više nema, Dinamo je obranio naslov u prošlom kolu. Rudeš je odavno ispao iz lige pa je jedina dilema ostala tko će kao četvrti u Europi. Tu poziciju zasad drži Osijek, ali tek bod manje ima Lokomotiva. I upravo zato je derbi protiv Rijeke na Opus Areni (nedjelja, 19.30) izuzetno važan za momčad Zorana Zekića.

Osječani su u prošlom kolu izgubili od Dinama 1-0, ali odigrali su jako dobro. I upravo zato vjeruju da mogu srušiti indisponiranu Rijeku. 

- Imamo jako bitnu utakmicu, moramo se bacati na glavu i pokazati kvalitetu. Imali smo ovaj tjedan dosta problema s ozljedama, ali naći ćemo prave zamjene i ući u utakmicu na najbolji mogući način. Nadam se da ćemo uz podršku navijača pobijediti - rekao je Zekić u najavi utakmice.

Koliko pripremu utakmicu komplicira činjenica da ne znate u kakvom sastavu će Rijeka igrati obzirom da ju nekoliko dana kasnije čeka uzvratna utakmica finala Kupa?

- Puno se o tome razmišlja, ima tu puno zamki i ne želim da se itko opušta. RIjeka ima širok roster i pitanje je u kakvom sastavu će igrati. Poznavajući Sopića, pravi je sportaš i sigurno neće doći ovdje s bijelom zastavom. Ove sezone smo mijenjali dosta sustava i igrali protiv različitih sustava, moramo biti spremni na sve. Izvukli smo neke automatizme kako su igrali zadnjih nekoliko utakmica.

Zagreb: Utakmica između Dinama i Osijeka u 34. kolu SuperSport HNL

Ovaj put ne morate motivirati momčad?

- Moram reći da u zadnje vrijeme dosta toga klapa, vidim više sinergije, zajedništva i veselja. Nadam se da ćemo na tom valu pokazati još jednu dobru utakmicu i bez obzira na probleme koje imamo, odigrati dobar napadački nogomet i pobijediti.

Izostanci?

- Renan Guedes ima tri žuta, Duarte crveni. Bit će dosta promjena u zadnjoj liniji. Brlek i Bralić su dulje van terena, Almasi je počeo trenirati, Malenica se priključio momčadi, Drambaev je out duže vrijeme, Mikolčića nema. Jako dosta ih ima koji fale.

Bez obzira na Rijeku, složit ćete se da je vrijeme pobijediti u derbiju na domaćem terenu?

- Moram reći da nam je sezona tubulentna i svaka utakmica nam je derbi bez obzira na protivnika. Dolazi nam momčad koja je najviše pokazala ove sezone, bili su iznenađenje na početku, ali poslije su se posložili i igrali fantastičan nogomet. Mislim da mojim igračima ne treba previše motiva, borit će se za sebe i klub.

Zagreb: Utakmica između Dinama i Osijeka u 34. kolu SuperSport HNL

Osvrćete li se i na rezultate Lokomotive?

- Ja se ne osvrćem. Ove sezone će proći sve neke stvari za koje se nadam da se neće ponavljati sljedeće sezone. Treba biti fokusiran na sebe. 

Zašto ste rekli da je bio fantastičan trening, svaki put kad je bio fantastičan trening prijašnjih godina, utakmica je bila loša?

- To spominješ bivšeg trenera koji je govorio da je cijeli tjedan bio fantastičan, a onda dođe subota? Sad mi je i žao što sam to rekao ha-ha. Bio sam jako zadovoljan nakon dugo vremena, imam dobar osjećaj - rekao je raspoloženi Zekić. 

Društvo mu je na press konferenciji pravio golman Franko Kolić. 

Atmosfera iz svlačionice?

- Sve je super, u dobroj smo formi i pobijedili smo dosta utakmica. Ekipa je složna i željna rada. Poklopili su nam se rezultati i nadam se da će se tako nastaviti - rekao je Kolić.

Kako si zadovoljan sa svojom formom?

- Dosta sam zadovoljan, ali to nije razina na kojoj želim biti i na koju mislim da ću doći kroz određeno vrijeme. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča
SRETAN 39. ROĐENDAN, KAPETANE!

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča

Luka Modrić na odlasku iz Dinama pjevao je s Boysima na ogradi i obećao da će se vratiti. Danas ima dvije nogometne želje: doživotni ugovor s Real Madridom i veliki trofej s 'vatrenima'

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan!
POBJEDA 'VATRENIH'

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan!

Potpuno zasluženo "vatreni" su stigli do tri osvojena boda u 2. kolu Lige nacija. Jedini gol zabio je Luka Modrić u 52. minuti iz slobodnog udarca. Na drugoj utakmici Portugal je okrenuo Škotsku i pobijedio 2-1
Sopić za 24sata: Skupina od 50 hrvatskih navijača prebila je pet-šest Poljaka od 60 godina!
MAKLJAŽA U OSIJEKU

Sopić za 24sata: Skupina od 50 hrvatskih navijača prebila je pet-šest Poljaka od 60 godina!

To su one situacije u kojima vam je neugodno što ste Hrvat. Neki klinci u crnim majicama prebili su Poljake i onda, naravno, pobjegli, otkrio nam je bivši trener Gorice i Rijeke detalje tučnjave kraj hotela "vatrenih"