Ždrijeb Makarska Opena: Već na startu okršaj dviju Hrvatica | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ždrijeb Makarska Opena: Već na startu okršaj dviju Hrvatica

Ždrijeb Makarska Opena: Već na startu okršaj dviju Hrvatica

Osam tenisačica iz prvih 100 WTA ljestvice nastupit će na ovogodišnjem Makarska Openu. Za turnir je održan i ždrijeb, a hrvatske tenisačice Petra Martić i Petra Marčinko igraju međusobno u prvom kolu

VIDEO

U Tenis centru Makarska održan je ždrijeb WTA Makarska Open hosted by Valamar na kojem će nastupiti osam tenisačica iz prvih 100, a prva nositeljica je Španjolka Sara Sorribes Tormo. U Makarskoj će nastupiti osam igračica iz društva najboljih 100, a prva nositeljica turnira je Španjolka Sara Sorribes Tormo koja će na otvaranju turnira igrati protiv Rumunjke Miriam Bulgaru. Braniteljica naslova i najbolja egipatska tenisačica Mayar Sherif, igra protiv Latvijke Darje Semenistaje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:19

Od naših tenisačica najveća zvijezda turnira je Petra Martić koja igra na otvaranju turnira protiv svoje sunarodnjakinje i imenjakinje Petre Marčinko, Tena Lukas igra protiv francuske tenisačice Leolije JeanJean. Naša mlada nada Lucija Ćirić Bagarić igra protiv Njemice Elle Seidel, dok će Lea Bošković i Antonija Ružić igrati protiv kvalifikantica.

"Ovako jak ždrijeb turnira s rankingom tenisačica i zvučnim imenima ne postoji u ovoj kategoriji u svijetu. Tu smo lideri i na to sam iznimno ponosan. Kao direktor službeno ne smijem imati preferencije, no neslužbeno bilo bi lijepo da se nakon 26 godina trofej WTA turnira vrati u Hrvatsku. Iako mi je Mayar Sherif po dolasku u Makarsku rekla da će ona opet pobijediti, vjerujem da nas očekuje gladijatorska borba i pravi sportski spektakl. Najbolje tek dolazi," istaknuo je direktor Feliks Lukas.

Pobjeda Petre Martić na Roland Garrosu, a poraz Ćirić-Bagarić
Pobjeda Petre Martić na Roland Garrosu, a poraz Ćirić-Bagarić
Mlada Hrvatica korak bliže plasmanu na Roland Garros
Mlada Hrvatica korak bliže plasmanu na Roland Garros

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban zahvalio se direktoru turnira i njegovom timu na promociji sporta, županije i Hrvatske. Rekao je kako se vidi da se veliki trud svake godine ulaže u organizaciju turnira, organizatorima je zaželio lijepo vrijeme, a igračicama puno druženja uz preporuku da svakako razgledaju prekrasnu Makarsku. I iako kao župan ne smije biti pristran, otkrio je da će njegova supruga porijeklom iz Dugog Rata navijati za svoju susjedu iz Duća Petru Martić.

"Kad smo razmišljali o preseljenju turnira iz Bola u Makarsku cilj nam je bio zaokret u turizmu, zaokret po kojem je Makarska sada već poznata ne samo u Hrvatskoj nego i cijelom Mediteranu. Mičemo se od masovnog turizma, idemo prema specifičnim oblicima turizma. Sport je na neki način najvažniji dio tog zaokreta, 2024. postali smo Europski grad sporta, zahvaljujući i WTA turniru, ali i ostalim sportovima koji se ovdje događaju. Zanimljivo, kada je Europska komisija došla u inspekciju, začudilo ih je koliko ljudi se bavi sportom u Makarskoj, koliko rekreativaca, djece i starijih. Makarska živi sport i ovo je najjači turnir 125 u svijetu i drago mi je da se događa u našem gradu. Uživajte i proširite dobar glas o Makarskoj po cijelom svijetu," poručio je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu

Španjolska - Njemačka 2-1: Dani Olmo golom i asistencijom vodi 'furiju' među četiri najbolja...
OLMO IGRAČ UTAKMICE

Španjolska - Njemačka 2-1: Dani Olmo golom i asistencijom vodi 'furiju' među četiri najbolja...

Iako je Španjolska pobijedila, ostat će sporna situacija iz 106. minute u kojoj je Cucurella rukom blokirao udarac Musiale. Sudac je ostao nijem i ostaje dojam da je Njemačka teško oštećena...