Obavijesti

Sport

Komentari 38

Zdravko Mamić: Žao mi je što nismo ispali od Pjunika

Zdravko Mamić: Žao mi je što nismo ispali od Pjunika
1

Huligani će nas izbaciti iz Europe, zakleli su se da hoće, kaže Mamić i dodaje kako i u klubu i MUP-u znaju imena tih huligana koji prijete Dinamu

VIDEO

Umro bi da smo ispali od Pjunika, ali žao mi je što nismo!, ispalio je Zdravko Mamić na druženju s novinarima u petak ujutro u Maksimiru. Odmah je i pojasnio na što točno misli:
- Želio sam dokazati da Kruni Jurčiću dajem šansu i nakon poraza. Kruno i ja smo se pred momčadi zakleli da ćemo biti zajedno tri godine.
Kao i mnogo puta do sada, Mamić je nagovijestio da bi mogao otići iz Dinama.
- Možda ja i ne ostanem te tri godine, ali Kruno sigurno hoće!
U predvečerje utakmice protiv Red Bulla Mamić je najavio katastrofu u režiji skupine huligana.
- Imam dojavu da će huligani u Salzburgu napraviti sve da Dinamo izbace iz Europe! Zakleli su se da će nas izbaciti. I zato tražimo hitan prijem kod Michela Platinija, da ukažemo na stanje s kojim se suočavaju hrvatski klubovi i reprezentacija - rekao je Mamić i dodao:
- Znamo imena tih 30 huligana koji žele izbaciti Dinamo, a zna ih i MUP! Ali to nije Dinamov posao, jer mi smo i prije Udina sve javili policiji, znali smo čak i koliko će baklji huligani nositi.
Predsjedniku Uefe Mamić je poslao pismo.
- Od Platinija očekujem da shvati da ne možemo ispaštati da igramo pred praznim tribinama zbog 30 radikalnih huligana čiji je cilj izbacivanje Dinama iz Europe. A i država mora nešto radikalno napraviti - rekao je Mamić.
Veliki problem s kojim se Dinamo ovih dana suočava je i pitanje stadiona. Uefa prijeti da 'modri' više neće smjeti igrati na svom stadionu, koji je u očajnom stanju.
- Grad odbija sanirati i minimum onoga što je Uefa propisala. Razumijem teškoće građana, ali nama već dvadeseti put dolazi inspekcija, a s Gradom se raspravljamo kao na placu - požalio se Mamić i nastavio:
- Tu ni o čemu mi ne odlučujemo. A ljudi koji dolaze križaju se kada vide naš stadion. I onda dođu gradske vlasti i kažu da Dinamo laže i da nam se moraju prepoloviti davanja. Cijena radova je dva milijuna kuna, a Grad daje jedan. Dok ja ovdje pričam s vama, u balonu ovdje pokraj, na teniskim terenima na Sveticama, podloga su gljivice. A to su zarazne bolesti! I sad ako to objavite, bit će nam 'po piksi'. Ali to je najbolji dokaz u koliko je derutnom stanju cijeli ovaj kompleks - rekao je Mamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 38

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne