Obavijesti

Sport

Komentari 23

Zbog divljanja Armade Bednja domaćin na Rujevici: 'Tražili su od nas tri kordona interventne'

Zbog divljanja Armade Bednja domaćin na Rujevici: 'Tražili su od nas tri kordona interventne'
17

Bednja Beletinec trebala je ugostiti Rijeku u osmini finala Kupa u Zagorju, ali je zbog 10.000 eura troškova utakmice visokog rizika, kako ju je označila policija, od toga odustala. Pa ipak, sanja čudo

Bednja iz Beletinca u proteklih deset godina jedna je od najboljih niželigaških nogometnih momčadi u Varaždinskoj županiji. Osvojila je pet naslova prvaka, šest puta igrala u finalu Županijskog kupa, dva puta osvojila naslov. Pet puta su u deset godina Beletinčani prolazili u šesnaestinu finala Hrvatskog kupa. Dva puta je stigla Rijeka, jednom Osijek te jednom Rudeš. Ove sezone ostvarili su povijesni uspjeh plasiravši se u osminu finalu Hrvatskog nogometnog kupa. Riječ je o klubu čiji je kapetan Saša Hojski, nekad veliki talent varaždinskog nogometa.

POGLEDAJTE SAŽETAK: Lokomotiva - Rijeka 2-2

Pokretanje videa...

Sažetak Lokomotiva - Rijeka 01:39

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

- Baš mi je drago što sam se nakon dosta godina igranja u austrijskim ligama vratio u Hrvatsku pod stare dane i dio sam klupske povijesti Bednje jer ovo je najveći rezultat u klupskoj povijesti. Utakmica protiv Rijeke nam je velika nagrada. Idemo uživati - rekao je Hojski koji je bio mladi hrvatski reprezentativac, član juniorske momčadi tadašnjeg Varteksa, zadnje generacije varaždinskih nogometaša koja je uzela juniorski HNL.

Uz njega u momčadi su tada bili Saša Dreven, Luka Jagačić, Mario Sačer, Dino Škvorc, Matija Katanec… Hojski je priključen seniorskoj ekipi i u svojem debiju zabio je eurogol te su ga mnogi smatrali nasljednikom Miljenka Mumleka. No karijera je otišla u drugu stranu.

Nakon Varteksa igrao je za Lučko, Croatiju iz Sesveta, kasnije za trećeligaša Podravinu, pa je zatim sedam godina proveo u austrijskom niželigašu Waldbachu. Od 2020. godine bio član Međimurca, pa se vratio u Walbach, pa ponovno Međimurec, pa BSK iz Belice, potom austrijski niželigaš St. Martin/Raab, zatim Jedinstvo iz Gornjeg Mihaljevca iz kojeg je u ljetu 2023. godine stigao u Bednju.

Beletinec: Bednja i Rudeš sastali su se u 1/16 finala Supersport hrvatskog nogometnog kupa

Momčad vodi Andrija Balajić, također bivši igrač Varteksa, koji je čak 10 godina radio kao trener s Draženom Besekom u Kini.

- Rijeka je apsolutni favorit, no igra se samo jedna utakmica i iznenađenja su moguća. Moji igrači su me demantirali i kad sam i najmanje posumnjao u njih. Trebamo biti koncentrirani svih 90 minuta i one najmanje šanse iskoristiti jer Rijeka, kao i svaka momčad, ima crne rupe u igri. Čuda su moguća, pa zašto ga ne bismo napravili - rekao je Andrija Balajić, trener petoligaša iz Varaždinske županije.

U susretu osmine finala Beletinčani su trebali biti domaćini, no zbog sigurnosnih razloga zamijenili su domaćinstvo s Rijekom. Naime, NK Bednja obratila se PU varaždinskoj oko procjene sigurnosnih rizika.

- Najavljeno nam je 200 do 300 članova Armade, a ako se sjećate utakmice šesnaestine Kupa otprije devet godina, tad su pripadnici Armade ušli u teren. Jednostavno zbog prijašnjih događaja procijenjeno je da je riječ o utakmici visokog rizika. Sa svakim drugim klubom bilo bi drugačije. Naznačeno nam je da bismo trebali imati tri kordona interventne policije i 50 zaštitara. Kad smo sve stavili na papir, organizacija utakmice stajala bi desetak tisuća eura. Zato smo se odlučili da se utakmica igra na Rujevici, odnosno Rijeka je organizator, a mi smo domaćin na Rujevici - ističe Ena Budinski, tajnica NK Bednja.

Prije devet godina za ulazak navijača Rijeke Bednja je platila kaznu oko 5000 kuna, no sada je ta kazna u eurima.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Beletinec: Armada izazvala nerede i sukobe s policijom na utakmici protiv NK Bednja Beletinec: Armada izazvala nerede i sukobe s policijom na utakmici protiv NK Bednja Beletinec: Armada izazvala nerede i sukobe s policijom na utakmici protiv NK Bednja
11
| Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

- Nije da mi to ne bismo mogli organizirati, no jednostavno preveliki je sigurnosni rizik. Ponašanje navijača zbog prijašnjih događaja je vrlo nepredvidljivo, to je naznačila PU varaždinska - dodala je Ena Budinski.

Naime, upravo je njezina majka Nadica Dreven Budinski do prije dvije godine bila predsjednica kluba, a sada je Ena na odgovornoj poziciji u petoligašu.

- Od malih nogu pratim Bednju i Liverpool. Ima dosta posla u klubu, no nije mi ništa teško - ističe Ena koja inače radi kao informatičarka u Općoj bolnici Varaždin.

Na utakmicu u Rijeku putuje oko 250 navijača iz Beletinca, mjesta u sklopu općine Sv. Ilija.

- Idu tri autobusa. Jedan autobus s igračima i upravom, a dva s navijačima. Također još ljudi u 15 automobila. Jedva čekamo utakmicu. Rijeka je veliki favorit, ali nikad se ne zna. U kupu su iznenađenja uvijek moguća - smije se tajnica NK Bednja.

Utakmica počinje u 19.30, a prijenos je na MAXSportu 1, a osim Rijeke danas će u akciju još jedan prvoligaš - Osijek. Oni gostuju u Velikoj kod Slavonije u 17 sati, a prijenos je također na MAXSportu 1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 23
'Petarda' Reala usred Madrida! Vinicius zabio tri gola Borussiji, Modrić je igrao do 70. minute
LIGA PRVAKA

'Petarda' Reala usred Madrida! Vinicius zabio tri gola Borussiji, Modrić je igrao do 70. minute

Luka Modrić dirigirao je igrom Reala 70 minuta, a njegovi suigrači su nakon nepreciznog prvog poluvremena u nastavku probili čvrstu Borussiju s pet golova!