Obavijesti

Sport

Komentari 0

Zagreb protiv najvećih tragičara prošle sezone otvara LP. U tako teškoj skupini još nije igrao...

Zagreb protiv najvećih tragičara prošle sezone otvara LP. U tako teškoj skupini još nije igrao...
2

Kielce je vrhunska ekipa s jednim od najboljih trenera na svijetu, tu nema nikakve dileme. Međutim, mi smo i lani pokazali da se s njima može igrati. U oba naša lanjska susreta bio je egal, kaže Luka Lovre Klarica

VIDEO

U srijedu je počela nova sezona rukometne Lige prvaka. Za Zagreb počinje danas, dosad uvijek preteškim gostovanjem kod Kielca (20:45, Arenasport). 

Zagrebaši su zagrijavanje odradili u domaćem prvenstvu protiv Osijeka, pa će Kielce biti puno realniji pokazatelj kakva je forma trenutačno. Prošle sezone malo je tko nakon europskog početka i Kielove dominacije u Areni u prvom kolu mislio da će Zagreb skupiti 14 bodova u skupini za peto mjesto i osminu finala u takvom društvu.

Cilj ostaje isti, ali društvo je još teže, finalisti Lige prvaka Barcelona i Aalborg, njemački prvak Magdeburg... Prilika se čine Pick Szeged, Nantes, Kolstad, makar je za njih teško reći prilika. 

Zagreb je prošle sezone s Kielcom remizirao u Areni, dugo parirao u Poljskoj.U međuvremenu Zagreb je pojačao sredinu napada s Bjelorusom Beljavskim i Ivanom Pavlovićem, ispomoć Klarici bit će Mihajlo Radojković, a Faljiću i Walczaku na crti Trivković. Gubilo se u pripremama od Sesveta, Tatabánye, a dobilo Kiel... Kielce je ispalo najveći tragičar sezone, na sedmerce izgubilo u četvrtfinalu Lige prvaka od Magdeburga, pa finale poljskog prvenstva od Wisle, prije nekoliko dana i Superkup. S gola je u Kiel otišao Wolff, na njegovo mjesto zasjeo naš Sandro Meštrić, nema na crti ni Francuza Tournata, na koju je došao Francuz Theo Monar, na sredini Talant Dujshebaev nema više ni Islanđanina Thrastarsona, desno Branka Vujovića i Paczkowskog, ali je u pomoć stigao Španjolac Maqueda. Reklo bi se, tanji nego lani, Zagreb širi, ali...

Poraz Podravke Vegete na startu Lige prvaka: U zadnjih šest minuta ispustile pobjedu...
Poraz Podravke Vegete na startu Lige prvaka: U zadnjih šest minuta ispustile pobjedu...
VIDEO Ivan Martinović primio je brutalan udarac u prvoj minuti debija pa zabio deset komada!
VIDEO Ivan Martinović primio je brutalan udarac u prvoj minuti debija pa zabio deset komada!

- Kielce je veliki klub, bogate tradicije i sjajnog igračkog kadra i imaju sav naš respekt. U odnosu na prošlu sezonu ekipa Kielcea je u najvećoj mjeri ostala u sličnom sastavu. Najveća razlika je promjena na poziciji kružnog napadača, dolazak iskusnog Jorgea Maquede na desnog vanjskog i dakako odlazak ponajboljeg svjetskog golmana Andreasa Wolffa. Ipak, svjesni smo mi i svojih kvaliteta, na prošlogodišnju okosnicu ekipe smo dobili četiri pojačanja. Sjajno smo odradili pripreme, iskoristili tih šest tjedana na najbolji mogući način da se dovedemo u željenu formu za domaća i europska natjecanja. Jako smo fokusirani, motivirani i što je najvažnije zdravi, te s nestrpljenjem čekamo početak da dokažemo svima da prošlogodišnji sjajan uspjeh nije bio slučajan - rekao je Andrija Nikolić, trener Zagreba kojemu će na klupi asistirati Ivan Čupić.

Susret Zagreba i Montpelliera u osmini finala EHF Lige prvaka

- Odradili smo jako kvalitetne pripreme, odigrali nekoliko jako dobrih utakmica s protivnicima po mjeri i vjerujem da smo spremni za ono što sada slijedi. Mislim da imamo dobru mladu ekipu. Doveli smo nekoliko pojačanja koja su se za sada pokazala kao kvalitetna i dečki su se brzo adaptirali i uklopili u ekipu - kaže Luka Lovre Klarica.

Kielce?

- Kielce je vrhunska ekipa s jednim od najboljih trenera na svijetu, tu nema nikakve dileme. Međutim, mi smo i lani pokazali da se s njima može igrati. U oba naša lanjska susreta bio je egal. Vjerujem da ćemo i danas gledati sličan scenarij. Analizirali smo neke njihove utakmice, gledali videa i mislim da imamo šanse. Respekt prema protivniku, ali mi vidimo i svoju šansu. Oni nisu dobro otvorili sezonu, izgubili su Superkup protiv Wisle i sada će sigurno biti još dodatno motivirani da nas pobjede i da vrate pozitivnu energiju u ekipu. Ipak, kao i prošle sezone mislim da se imamo čemu nadati. Mi idemo tamo dati sve od sebe i nadamo se da možemo iznenaditi i vratiti se s bodovima u Zagreb.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!
ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone