Obavijesti

Sport

Komentari 2

Vranković: Hrvatska može jako puno, ali treba nam jedinstvo...

Vranković: Hrvatska može jako puno, ali treba nam jedinstvo...
3

Mislim da se sa skupinom koju smo dobili možemo nositi u svakom segmentu, ali trebamo se okrenuti sebi i biti pravi, rekao je bivši hrvatski izbornik Josip Vranković

VIDEO

Josip Vranković, koji je jučer bio predstavnik Hrvatskog košarkaškog saveza u Švicarskoj na izvlačenju skupina kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016., smatra da se Hrvatska, ukoliko bude prava, može nositi sa svim suparnicima u skupini.

- Mislim da je dobro što smo izbjegli Filipine, jednostavno zbog aklimatizacije i dugog puta. Mislim da se sa skupinom koju smo dobili možemo nositi u svakom segmentu. Smatram da se jednostavno moramo okrenuti sebi i biti pravi, a onda možemo igrati sa svim ekipama koje su se našle u ždrijebu - osvrnuo se Vranković na skupinu koja nas očekuje u Torinu.

- Iz ovog kuta gledanja, jako je upitno u kojim će sastavima doći ove nominalno najjače reprezentacije. I to je još jedna stvar, ako ćemo slijediti logiku i u prijašnjim natjecanjima, konkretno mislim na Grčku, bilo je najava dosta otkaza glavnih igrača. Smatram da se, ukoliko budemo fokusirani na sebe,  možemo ravnopravno nositi sa svima u skupini. Kako u skupini, tako i poslije u križanju“ - dodao je bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije.

- Hrvatska može jako puno, ukoliko će biti ona prava i ukoliko ćemo biti jedinstveni! To je zadaća svih nas koji jesmo u košarci, a pogotovo u reprezentaciji. Najvažnije je da se prezentiramo u pravom svijetlu, a pogotovo mislim da je igračima koji će sudjelovati u ovoj akciji kao i ljudima koji će voditi reprezentaciju. Važno je maknuti onaj gorak okus koji je ostao iz Francuske. Ovo je idealna prilika da to ispravimo - kaže Vranković.

 Komentirajući ostale zemlje na ždrijebu, Vranković je kazao kako vlada opće uvjerenje da su Filipini najteža grupa, a Srbija najlakša.

Hrvatska će u prvom dijelu turnira, koji će se igrati od 4. do 10. srpnja, igrati u skupini B s Tunisom i Italijom, dok su u skupini A Grčka, Meksiko i Iran. Prve dvije reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u polufinale, dok trećeplasirana ekipa odlazi kući. Samo pobjednik kvalifikacijskog turnira plasirat će se na OI.

Osim turnira u Torinu, u isto vrijeme igrat će se i turniri u Beogradu, te Manili. Pobjednici kvalifikacijskih turnira pridružit će se Brazilu, SAD-u, Argentini, Venezueli, Španjolskoj, Litvi, Kini, Australiji i Nigeriji koji su još ranije izborili nastup u Riju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!
POGLEDAJTE VIDEO

VIDEO Slaven - Dinamo 4-1: Novi epski raspad 'modrih', fenjeraš ih razbio za prvo slavlje sezone!

Činilo se da će 'modri' rutinski proći kroz Koprivnicu nakon gola Petkovića, ali već do poluvremena su ispustili prednost, a onda se u nastavku opet potpuno raspali i primili čak tri komada

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu
U PETOJ RUNDI

VIDEO Na tvorničke postavke! Pogledajte strašni nokaut kojim je Dubois deklasirao Joshuu

Meč dvojice Britanaca u borbi za naslov teške kategorije pripao je Danielu, koji je u petoj rundi nokautirao izazivača Joshuu. Prepun Wembley (96.000 ljudi) svjedočio je dominantnom nastupu Duboisa
Brutalni Dynamite! Dubois je uspavao Joshuu i obranio pojas svjetskog teškaškog IBF prvaka
DOMINANTAN NASTUP

Brutalni Dynamite! Dubois je uspavao Joshuu i obranio pojas svjetskog teškaškog IBF prvaka

Pred 96 tisuća gledatelja na kultnom Wembleyu, Daniel Dubois naprosto je "razbio" izazivača Anthonyja Joshuu i zasluženo obranio pojas. Podsjetimo, svjetski prvak je u lipnju pobijedio našeg Filipa Hrgovića...