Pjaca je novi igrač Dinama! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 217

Pjaca je novi igrač Dinama!

Pjaca je novi igrač Dinama!

Podsjetimo, još je 2016. otišao u Juventus za 29 i pol milijuna eura iz redova zagrebačkog Dinama, a još veći uspon zaustavile su ozljede. Dva su mu puta pucali križni ligamenti koljena, ali Marko se nije predavao

VIDEO

Nakon što je prošle sezone odigrao 31 utakmicu u dresu Rijeke u kojima je zabio sedam golova uz pet asistencija, Marko Pjaca (29) novi je igrač Dinama!

Pokretanje videa...

Marko Pjaca novi je igrač Dinama 04:37

Na Rujevicu bi trebalo sjesti 1.5 milijuna eura iz maksimirske blagajne. Hrvatski reprezentativac na Europskom prvenstvu nije dobio ni minute, ali velika je stvar što se vratio među "vatrene" nakon teških ozljeda u karijeri.

Podsjetimo, još je 2016. otišao u Juventus za 29 i pol milijuna eura iz redova zagrebačkog Dinama, a još veći uspon zaustavile su ozljede. Dva su mu puta pucali križni ligamenti koljena, ali Marko se nije predavao.

Nakon toga je išao na posudbe u FiorentinuAnderlechtGenouTorino Empoli, sve dok se bez odštete nije vratio u HNL, odnosno potpisao za Rijeku gdje je preporodio svoju karijeru.  Rijeci će uvijek biti zahvalan, ali samo je jedan dom. Odlične igre na Rujevici vratile su ga kako na mapu izbornika "vatrenih" Zlatka Dalića, tako na kraju i u Dinamo. S klubom s Rujevice imao je ugovor do ljeta 2026. godine, ali Dinamo je aktivirao njegovu otkupnu klauzulu od 1.5 milijuna eura. Prva polovica ide Rijeci, a preostalih 750 tisuća eura dobit će Pjaca. 

Pjaca je u prvom mandatu na Maksimiru zabio 28 golova i 13 puta asistirao u 92 utakmice. Sada se s 29 godina vraća da obavi nedovršeni posao. A to je veliki rezultat s klubom u europskim natjecanjima. Bit će velika snaga Dinama u borbi za Ligu prvaka. O njegovoj klasi i iskustvu suvišno je pričati, a uz njega će profitirati i 'modri' talenti. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 217

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo nakon pola godine poslao stopera na drugu posudbu u Lokomotivu
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo nakon pola godine poslao stopera na drugu posudbu u Lokomotivu

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Hrvatska - Dominikanska Republika 80-77: Kakva drama! Protiv Grčke borimo se za Pariz
KVALIFIKACIJE ZA OI

Hrvatska - Dominikanska Republika 80-77: Kakva drama! Protiv Grčke borimo se za Pariz

Hrvatska će igrati u finalu! U teškoj i dramatičnoj utakmici košarkaši su izborili dvoboj s Grčkom u nedjelju od 20 sati. Maestralni Zubac imao je 25 koševa (šut 10-10) i devet skokova