Obavijesti

Sport

Komentari 3

Vlada obećala 4,4 milijuna eura za velike reli utrke u Hrvatskoj

Vlada obećala 4,4 milijuna eura za velike reli utrke u Hrvatskoj

Unatoč vrlo kratkim rokovima, koji su dani od strane od organizatora, uspjeli smo osigurati nastavak kontinuiteta održavanja jednog od najvećeg svjetskog natjecanja u našoj zemlji, kaže ministar sporta

VIDEO

Vlada RH je na sjednici u utorak donijela je Odluku o davanju suglasnosti za isticanje kandidature za organizaciju Svjetskog prvenstva u reliju (WRC) za 2026. i 2027. godinu te Zaključak o davanju suglasnosti za sufinanciranje organizacije Europskog prvenstva u reliju (ERC) za 2025. godinu, čime će ova dva sportska događaja u sljedeće tri godine podržati s ukupno 4,4 milijuna eura.

Pokretanje videa...

U Zagrebu je svečano otvoren WRC Croatia Rally 00:45

Svjetsko prvenstvo u reliju (WRC) u 2026. i 2027. godini sufinancirat će se s dva milijuna eura u svakoj godini, dok će se Europsko prvenstvo u reliju (ERC) sljedeće godine sufinancirati sa 400.000 eura. Podsjetimo, WRC je odustao od organizacije utrke u Hrvatskoj iduće godine jer nije mogao dobiti potrebna jamstva i suglasnosti lokalne zajednice.

- Vlada je i ovoga puta, kao i od prvog izdanja ovog natjecanja u Hrvatskoj 2021. godine, dala snažnu podršku organizaciji Svjetskog prvenstva u reliju u Hrvatskoj. Unatoč vrlo kratkim rokovima, koji su dani od strane od organizatora, uspjeli smo osigurati nastavak kontinuiteta održavanja jednog od najvećeg svjetskog natjecanja u našoj zemlji i u sljedeće tri godine te time pokazali kako uvijek bezrezervno stojimo uz hrvatski sport - izjavio je ministar turizma i sporta Tonči Glavina.

- Svjetsko prvenstvo u reliju se u Hrvatskoj održavalo od 2021. do 2024. godine, a Vlada je sva četiri izdanja podržala u ukupnom iznosu većem od 3 milijuna eura. U novom trogodišnjem razdoblju, podrška je još snažnija te vjerujemo kako će ova natjecanja, koja se svake godine održavaju u predsezoni, dodatno pridonijeti kako našoj sportskoj, tako i turističkoj promociji - zaključio je Glavina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Dinamo - Monaco 2-2: Greške koštale 'modre' velike pobjede, Francuzi iščupali bod u Zagrebu
BOD GORKOG OKUSA

Dinamo - Monaco 2-2: Greške koštale 'modre' velike pobjede, Francuzi iščupali bod u Zagrebu

DINAMO - MONACO 2-2: Sučić (45+3') je u stilu velikog golgetera doveo 'modre' u vodstvo, Baturina (66') je zabio još jedan sjajan gol, ali je sjajan posao 'modrih' pao u vodu u zadnjih 15 minuta utakmice

VIDEO Mislite da nije bio penal za Dinamo na Bruni Petkoviću? Pogledajte start iz drugog kuta
VUKU SE REPOVI

VIDEO Mislite da nije bio penal za Dinamo na Bruni Petkoviću? Pogledajte start iz drugog kuta

Mi smo jedan mali klub kojem ovo mogu napraviti, rekao je Josip Mišić o spornoj situaciji nakon utakmice Dinama i Monaca. Proklizala je noga gostujućeg igrača, a njemački sudac tu je vidio - faul u napadu!?