Obavijesti

Sport

Komentari 1

Vitinha: Znamo kako odigrati s Hrvatskom, ima sjajnu momčad

Vitinha: Znamo kako odigrati s Hrvatskom, ima sjajnu momčad

Razumijem da ima nezadovoljnih navijača. Mi smo također bili jako tužni što nismo prošli dalje na Europskom prvenstvu. Moramo ciljati visoko u Ligi nacija, rekao je Vitinha uoči utakmice s "vatrenima"

VIDEO

Portugalski nogometni reprezentativac Vítor Machado Ferreira poznatiji kao "Vitinha" rekao je da Portugal zna što treba napraviti protiv Hrvatske od koje je prije tri mjeseca izgubio s 1-2. Portugal i Hrvatska će u četvrtak od 20.45 sati (19.45 po lokalnom vremenu) igrati u Lisabonu utakmicu 1.kola Lige nacija.

- Hrvatska je velika reprezentacija, dobro pripremljena. S njom smo imali jako tešku utakmicu na stadionu Jamor. Želimo ispraviti neke stvari - izjavio je 24-godišnji Vitinha na konferenciji za medije.

POGLEDAJTE VIDEO: Ronaldov rodni grad

Pokretanje videa...

Ronaldov rodni grad 00:56

Portugal je u lipnju na svom terenu izgubio od Hrvatske u pripremnoj utakmici za Europsko prvenstvo.

- Sada smo drugačija reprezentacija. Znamo što napraviti drugačije kako bismo ostvarili bolji rezultat - rekao je veznjak francuskog PSG-a.

Portugal je prije dva mjeseca na Europskom prvenstvu ispao u četvrtfinalu od Francuske na jedanaesterce dok je Hrvatska eliminirana u skupini u konkurenciji Španjolske, Italije i Albanije.

- Mi ćemo dati sve od sebe slušajući ideje izbornika - napomenuo je Vitinha s 21 nastupom za reprezentaciju.

Portugal će tri dana kasnije igrati i sa Škotskom na istom "Stadionu svjetla" (Estadio da Luz) na kojem svoje utakmice igra klub Benfica.

Portugal v Slovenia - UEFA Euro 2024 - Round of 16 - Frankfurt Arena

- Rekao bih, bez želje da postavljam prevelika očekivanja, da moramo ciljati vrlo visoko u Ligi nacija. Imamo sve uvjete da odemo jako daleko. Ali ne možemo reći da je neuspjeh sve što nije pobjeda. Za sada želimo pobjedu u obje utakmice - rekao je veznjak zeleno-crvenih.

Portugal je 2019. osvojio Ligu nacija, a Hrvatska je 2023. izgubila u finalu od Španjolske na jedanaesterce. Objema momčadima ovo će biti prva utakmica nakon Europskog prvenstva odigranog u Njemačkoj.

- Razumijem da ima nezadovoljnih navijača. Mi smo također bili jako tužni što nismo prošli dalje na Europskom prvenstvu - izjavio je Vitinha.

- Ove utakmice sada su važne da zadržimo Portugalce blizu nas. Mi smo prvi koji se rastužimo kad stvari ne idu dobro. Dat ćemo sve od sebe na terenu da usrećimo navijače - dodao je.

Popis Portugala

  • golmani: Diogo Costa (Porto), José Sá (Wolverhampton) i Rui Silva (Betis)
  • braniči: Rúben Dias (Manchester City), António Silva (Benfica), Renato Veiga (Chelsea), Gonçalo Inácio (Sporting), Tiago Santos (Lille), Diogo Dalot (Manchester United), Nuno Mendes (PSG) i Nélson Semedo (Wolverhampton)
  • veznjaci: João Palhinha (Bayern München), João Neves (PSG), Vitinha (PSG), Bruno Fernandes (Manchester United), Bernardo Silva (Manchester City), Rúben Neves (Al-Hilal), João Félix (Chelsea), Francisco Trincão (Sporting) i Pedro Gonçalves (Sporting)
  • napadači: Rafael Leão (Milan), Geovany Quenda (Sporting), Pedro Neto (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Al Nassr) i Diogo Jota (Liverpool)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Englez slučajno snimio frku na Maksimiru: 'Tuku se, teren gori, bombe, ovo nisam nikad vidio!'
IZNENADIO SE

Englez slučajno snimio frku na Maksimiru: 'Tuku se, teren gori, bombe, ovo nisam nikad vidio!'

Nevjerojatno. Imao sam osjećaj kao da sam usred džungle, nitko nije mogao pripitomiti ove lavove. Tri reda zaštitara štite Hajdukove službenike, takva je situacija, rekao je popularni engleski youtuber

UZNEMIRUJUĆE Šok i horor za Meksikanku: Ovo je najgora posjekotina u povijesti UFC-a
STRAŠNA OZLJEDA

UZNEMIRUJUĆE Šok i horor za Meksikanku: Ovo je najgora posjekotina u povijesti UFC-a

U MMA borbama vidjeli smo strašne ozljede, no ovo je jedna od najgorih ozljeda u povijesti sporta. U šoku je čak i UFC-ov predsjednik Dana White
VIDEO Pogledajte incident na derbiju: Hajdukovci napadnuti u loži, spašavao ih Silvio Marić?!
KAOS NA TRIBINI

VIDEO Pogledajte incident na derbiju: Hajdukovci napadnuti u loži, spašavao ih Silvio Marić?!

Legendarni dinamovac Silvio Marić spasio je cijelu situaciju. Nekako je smirio huligane, iako je i sam osjetio njihov gnjev. Huligani su vrijeđali i bacali upaljače prema Hajdukovim službenicima