Obavijesti

Sport

Komentari 6

Višnjik rasprodan za majstoricu! Rimac: Sukob Tišme i Mazalina? Logična je takva nervoza...

Višnjik rasprodan za majstoricu! Rimac: Sukob Tišme i Mazalina? Logična je takva nervoza...
6

Zadar je na Gripama izjednačio na 2-2 i u nedjelju od 20 sati je odluka. 'Nervoza na klupama? Ovo je finale, normalno da ima tenzija. Ne znam za to da me želi Lokomotiv Kuban., nisam ja tolika faca', rekao je Danijel Jusup

VIDEO

I Zadar i Split pobijedili su po jedanput u obje dvorane i finale hrvatskog košarkaškog prvenstva došlo je do najuzbudljivije moguće završnice, do pete utakmice. Odlučujuće. Majstorice. Dvorana Krešimira Ćosića na Višnjiku u nedjelju od 20 sati ugostit će petu i finalnu utakmicu te je već u subotu ujutro bila rasprodana! Ulaznice su u prodaji bile svega nekoliko sati dok nije otišlo svih 8500.

Pokretanje videa...

Doček KK Zadra nakon osvajanja Kupa 01:33

U četvrtak je Split u svojoj dvorani imao meč-loptu za naslov, ali Zadar je slavio s visokih 29 razlike (84-55), uz triple double Luke Božića (25 koševa, 11 asistencija i deset skokova).

- Dečki su od samog početka bili svjesni da ako izgubimo, nema nazad. Bili su izuzetno koncentrirani u obrani, a napadali smo pametno u prvom dijelu, gađali smo ono što nam odgovara. Dobili smo bitku u skoku, dosta dobru obranu igrali. Osjetila se energija, a baš onaj tko će imati više energije odnijet će pobjedu - rekao je Danijel Jusup, trener Zadra, pa nastavio:

- Nervoza na klupama? Ovo je finale, normalno da ima tenzija, ali sve je bilo regularno i s naše i s njihove klupe.

Uoči utakmice došla je informacija da njega i Božića želi Lokomotiv Kuban.

Split: Četvrta utakmica finala PH između košarkaša Splita i Zadra

- Ja ne znam za to, nisam ja tolika faca... - rekao je Jusup.

Dario Drežnjak naglasio je: 

- Otvorili smo utakmicu kako smo najavljivali, jako i agresivno, uz čvrstu obranu i iz toga su dolazili neki laganiji koševi iz kontre. To nam je dalo sigurnost u igri. Najavljivali smo da će biti potrebna velika borba, pobjeda i u obrambenom i napadačkom skoku. Statistika pokazuje neke male razlike, ali mi smo dominirali u skoku i ta energija i borba su nam donijeli pobjedu. Nadam se da će nas publika podržati uz još jaču atmosferu i da će nam to dati snage, koja će, uz energiju, presuditi pobjednika.

S druge strane, Splitov trener Slaven Rimac rekao je:

Split: Četvrta utakmica finala PH između košarkaša Splita i Zadra

- Igrači su bili svjesni što utakmica nosi, ali nismo poštovali neke osnovne stvari, koje smo do sada radili dobro. Zadar je igrom od početka sam isprovocirao da im uđe trica od table ili šut na kraju napada. Idemo u Zadar dati sve od sebe. Psihološka prednost je na strani Zadra, mi moramo odigrati hrabro, jedanput smo ih pobijedili i sada se moramo pokušati što bolje odmoriti i spremni dočekati utakmicu u nedjelju. Sukob Tišme i Mazalina? Logično je da na ovakvoj utakmici dođe do nervoze. Ne vidim tu neki veći problem. Moramo se okrenuti sebi da odigramo što bolje.

Mate Kalajžić naglasio je: 

Split: Četvrta utakmica finala PH između košarkaša Splita i Zadra

- Igrali smo loše, individualno najlošiju utakmicu ove sezone. To je sve krenulo od obrane. Zadar je imao 50 skokova, tako ih se ne može pobijediti. Zadar je izgledao bolje, igrao čvršću obranu, a u napadu nismo mogli ništa pogoditi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne