Obavijesti

Sport

Komentari 0

Više od 2000 djece sudjelovat će na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Rijeci

Više od 2000 djece sudjelovat će na državnoj završnici Plazma Sportskih igara mladih u Rijeci
8

Ekipe i pojedinci plasirali su se na međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih, koja se održava u Splitu od 19. do 24. kolovoza

VIDEO

Državna završnica Plazma Sportskih igara mladih započela je u Rijeci, a djeca i mladi iz cijele Hrvatske bore se se za titulu državnih prvaka u deset sportskih disciplina najveće sportsko amaterske manifestacije u Europi. Natjecanja su počela s jednom od najpopularnijih sportskih disciplina Igara, graničarom, a ekipa Cekači iz Koprivnice novi su državni prvaci u kategoriji 2015. godište i mlađi.

Pokretanje videa...

Sportske igre mladih 00:58

Graničar će se u zaista jakoj konkurenciji zaigrati i u drugoj smjeni, za godište 2013. i mlađi. Natjecanja u graničaru i atletici održavaju se u sklopu Telemach Dana sporta, koji je ove godine održan u 29 gradova u svim županijama u Hrvatskoj. Koncipiran je na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu.

Uz graničar, djeca su trčala utrku na 60 metara, a najbrži su bili Sara Žarak iz Gospića i Tom Kotenko iz Siska.

Na terenima u Ičićima odigran je turnir u odbojci na pijesku. Između 24 ekipe odbojkašica i odbojkaša 2009. godište i mlađi slavile su ekipe Toki Šoki iz Splita i ekipa Noćni jahači iz Rijeke.

Dok su na stolnom tenisu državni pobjednici u svojim kategorijama Sara Rivetti, Grgur Pustinjac, Klara Končar, Marko Pajić Zara Kolak i Franko Mesić.

Ekipe i pojedinci plasirali su se na međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih, koja se održava u Splitu od 19. do 24. kolovoza.

Natjecanja u Rijeci se nastavljaju MIS turnirom u odbojci, Kinder Joy turnirom u uličnoj košarci, PBZ kupu u šahu, HEP turniru u rukometu, PAKET24 kup u tenisu tenisu, Tommy turniru u malom nogometu do 12 godina i velikim Coca-Cola kupom, najvećim malonogometnim turnirom u Europi.

Coca-Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Sudionici su u Rijeku doputivali HŽ putničkim prijevozom, koji je partner putovanja djece. Državna završnica traje do kraja srpnja, a Rijeka će ugostiti više od 2000 sudionika Plazma Sportskih igara mladih te biti sportski grad pun druženja i veselja.

Plazma Sportske igre mladih najveća su sportska amaterska manifestacija u Europi, a ove godine samo u Hrvatskoj na Igrama je sudjelovalo više od 110.000 djece i mladih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Tko se sve nije odazvao pozivu na Draženovu utakmicu? I Jokić ga je dobio, evo gdje je zapelo
SRBIN NIJE DOŠAO

Tko se sve nije odazvao pozivu na Draženovu utakmicu? I Jokić ga je dobio, evo gdje je zapelo

Srpski košarkaš je bio najavljen uz Luku Dončića, Darija Šarića, Bojana Bogdanovića i Ivicu Zupca kao dio aktualne NBA petorke, ali ipak se nije pojavio

Poslala je ocu poruku 'stižem na ručak', sjela u auto i nastradala. Sad slavi prvo zlato na POI
PRIČA ANĐELE MUŽINIĆ

Poslala je ocu poruku 'stižem na ručak', sjela u auto i nastradala. Sad slavi prvo zlato na POI

Parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić s 13 godina doživjela je tešku prometnu nesreću zbog koje je završila u kolicima. Odbojka joj je bila prva ljubav, a uz Helenu Dretar Karić stolni tenis joj je postao nova strast