Obavijesti

Sport

Komentari 230

Messi promašio penal, Turčin htio tući suca, Barceloni trofej

Messi promašio penal, Turčin htio tući suca, Barceloni trofej
9

Nogometaši Barcelone i Atletico Madrida odigrali su 0-0 u uzvratnom ogledu na Nou Campu. Barca je zahvaljujući golu u gostima iz prvog susreta osvojila Superkup...

VIDEO

Barcelona je u svakoj od zadnje četiri uzvratne utakmice Superkupa koje su odigrane na Nou Campu zabila najmanje tri gola. Točnije, Katalonci imaju prosjek od 3,25 golova u te četiri utakmice. Na noge im je došao Atletico Madrid. Messi i Neymar bili su u prvoj momčadi i sve je bilo spremno na golijadu. A ono - ćorak.

Barcelona i Atletico Madrid odigrali su 0-0 u uzvratnoj utakmici španjolskog Superkupa. Katalonci su osvojili svoj 11. Superkup zahvaljujući rezultatu iz prve utakmice i golu u gostima (1-1). Burno je bilo na Nou Campu. Dva crvena kartona igračima Atletica, trebali su dobiti još barem jedan, kao i igrači Barce zbog upornog simuliranja.

Napad Messi - Neymar potpuno je zakazao. U prvom poluvremenu Messi i Neymar međusobno su izmijenili tek jedno jedino dodavanje.

Barcelona je u jednom trenutku imala čak 81 posto lopte u nogama, ali Atletico je bio taj koji je stvorio najbolju šansu u prvom dijelu. Arda Turan propustio je završiti sjajnu akciju Atletico Madrida. Njegov je udarac čudesno obranio Victor Valdes.

U drugom dijelu Atletico je pokušao presingom, ali nije išlo. Barcelona je opet zagospodarila terenom, pogotovo kad je u igru ušao Andres Iniesta.

A onda zadnjih 10 minuta utakmice. Prvo je Filipe Luis zaradio glupi crveni karton. Dok je Barca išla u akciju, Luis je trčao kraj Alvesa. Malo su se "koškali", Luis je srušio Alvesa, ovaj se podigao, ali igrač Atletica ovaj put je udario svog sunarodnjaka. Glavni je sudac nakon konzultacija s pomoćnikom pokazao Luisu crveni karton.

A s crvenim je morao završiti i Godin nakon što je namjerno nagazio Alvesa nakon jednog duela. Pogledajte OVDJE sramotan potez igrača Atletica. 

U 88. minuti utakmice Barcelona je imala penal. Pedro je izborio najstrožu kaznu, ali Leo Messi je pogodio prečku.

U sudačkoj nadoknadi Arda Turan, koji je u međuvremenu izašao iz igre, nešto je dobacio sucu, a ovaj mu je pokazao crveni karton. To je potpuno razbjesnilo Turana koji je krenuo na suca kako bi se obračunao s njim. Jedva su ga zadržali na klupi.

Na kraju, Barcelona osvaja prvi trofej, Martino slavi ispred sunarodnjaka Simeonea iako ga nije pobijedio. Ovaj dvojac već je bio na suprotnim stranama u igračkim danima. Simeone je bio u Velezu, a Gerardo Martino u Newell'su.

Neymar kao da ima dvije lijeve

Brazilac je poznat po fantastičnim driblinzima kojima izluđuje protivnike. No otkako je došao u Barcelonu, Neymar ne pokazuje ono po čemu je poznat. U dvije utakmice Superkupa Neymar je 12 puta ušao u dribling, no samo je jednom izašao kao pobjednik. Usporedbe radi, Leo Messi u dvije utakmice imao je osam uspješnih driblinga od 13.

Martino drugi Argentinac u Barci s osvojenim Superkupom

Gerardo Martino šesti je trener Barcelone osvajač Superkupa (Menotti, Cruyff, Robson, Rijkaard i Guardiola)

Superkup (uzvrat):

  • Barcelona - Atletico Madrid 0-0
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 230

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne