Obavijesti

Sport

Komentari 0

VIDEO Suarez bez gola završio bogatu reprezentativnu karijeru

VIDEO Suarez bez gola završio bogatu reprezentativnu karijeru
7

Urugvaj je remizirao s Paragvajem 0-0 u kvalifikacijama za SP, a Luis Suarez zaključio je karijeru sa 69 golova u 143 nastupa. Brazil je prekinuo crni niz pobjedom nad Ekvadorom uz gol Rodryga

VIDEO

Legendarni urugvajski napadač Luis Suarez (37) oprostio se od reprezentacije u petak u Montevideu remijem 0-0 protiv Paragvaja u kvalifikacijama južnoameričke zone za Svjetsko prvenstvo 2026. Suarez naposljetku nije uspio doseći brojku od 70 golova, u utakmici obilježenoj s 24 prekršaja i samo jednim udarcem na gol s urugvajske strane. Taj udarac je uputio upravo Suarez, koji je u 18. minuti pogodio stativu.

Pokretanje videa...

Vjenčanje Luisa Suareza 01:51

Popularni "Pistolero" odložio je nebeskoplavi dres nakon 17 godina s učinkom od 69 golova u 143 nastupa kao najbolji strijelac u povijesti "celestea". "Hvala ti na svemu, +Lucho+!", "Bio si i ostat ćeš moj vječni idol", "Jedinstven si i neusporediv": brojne su oproštajne poruke na stadionu Centenario, gdje se okupilo više od 60.000 gledatelja.

World Cup - South American Qualifiers - Uruguay v Paraguay World Cup - South American Qualifiers - Uruguay v Paraguay
World Cup - South American Qualifiers - Uruguay v Paraguay

Osvojenim bodom u oproštajnoj utakmici svog heroja, Urugvaj je s 14 bodova i dalje drugi, iza Argentinaca (18), u ovim kvalifikacijama zone Južne Amerike.

Brazil se vratio na pobjednički put u kvalifikacijama domaćom pobjedom u Curtitibi 1-0 nad Ekvadorom zahvaljujući golu napadača Real Madrida Rodryga u prvom poluvremenu. Nakon niza poraza u tri uzastopne kvalifikacijske utakmice, Brazil je učinio taman dovoljno da zasluži pobjedu koja je peterostruke svjetske prvake u mukama podigla na četvrto mjesto na ljestvici s 10 bodova. Imaju osam bodova zaostatka za vodećom Argentinom i samo dva boda više od Ekvadora na šestom mjestu, posljednjem koje jamči odlazak na SP 2026.

- Trebala nam je ova pobjeda, bez obzira na to bila ružna ili ne. Sretan sam zbog pobjede i gola i nadam se da će nam pomoći da postanemo bolji i da napredujemo na razinu koju želimo postići - rekao je Rodrygo za brazilsku TV Globo.

World Cup - South American Qualifiers - Brazil v Ecuador

Brazil će se u utorak susresti s Paragvajem u Asuncionu, dok će Ekvador u ponedjeljak ugostiti Peru u Quitu. Kolumbija je u Limi odigrala 1-1 s Peruom te zauzima treće mjesto s 13 bodova, dok u sljedećem kolu dočekuje Argentince.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!