Obavijesti

Sport

Komentari 5

VIDEO Sosa ima novi klub! Čeka ga Vlašić, ovako ga je najavio

VIDEO Sosa ima novi klub! Čeka ga Vlašić, ovako ga je najavio
9

Sretni smo zbog Borne Sose jer je on bio profil koji smo tražili. Svi smo jako sretni i zadovoljni. On je sigurno igrač koji može podići kvalitetu ove momčadi, rekao je trener Torina Paolo Vanoli

VIDEO

U Ajaxu su mu poručili da je višak i da može potražiti novi klub. Trener Francesco Farioli je Borni Sosi (26) osobno obznanio da na njega ne računa i bilo je jasno da će hrvatski reprezentativni bek morati pronaći novi angažman. A ono što se pisalo proteklih dana, končano je dobilo i potvrdu - Borna Sosa stigao je u Torino na jednogodišnju posudbu!

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Joško Gvardiol o Sosi: Borna je najzgodniji 00:42

Opcija otkupa je tu, 'granata' će Sosu moći kupiti na kraju sezone za sedam milijuna eura, no klubovi su tijekom subote potvrdili da su se uspjeli dogovoriti i pronaći formulu po kojoj će svi biti zadovoljni. Torino će pokriti Sosinu plaću u cijelosti.

Talijanski prvoligaš Sosu je najavio i videom u kojem Nikola Vlašić sjedi na tribini i razgovara na mobitel.

- Nadam se da ti je dobro prošao let. Vidimo se uskoro u Torinu - kaže Vlašić na snimci, a u opisu je Torino stavio hrvatsku zastavu.

Klub je kasnije i sam na društvenim mrežama objavio Sosinu fotografiju te potvrdio da će 'vatreni' naredne sezone igrati u Serie A.

- Sretni smo zbog Borne Sose jer je on bio profil koji smo tražili. Svi smo jako sretni i zadovoljni. On je sigurno igrač koji može podići kvalitetu ove momčadi - rekao je trener Torina Paolo Vanoli.

Sosa u Torino stiže taman prije prvog susreta Serie A kojeg 'granata' igra na gostovanju kod Milana na San Siru.

U Ajaxu sve pošlo po krivu

Sosa je u Ajax stigao nakon vrlo uspješne epizode u Stuttgartu gdje se prometnuo u jednog od najboljih bočnih igrača lige. U njemačkom klubu odigrao je 115 utakmica i 35 puta asistirao što su odlične brojke za beka. Ajax ga je platio osam milijuna eura, a sa Sosom potpisao ugovor do 2028. godine.

No, prošla sezona nije bila dobra niti klubu niti Sosi. Ustvari, 'kopljanici' su proživjeli jednu od najgorih sezona u svojoj povijesti gdje je Sosa igrao "na kapaljku", zajedno s Josipom Šutalom koji je u konačnici najviše i odigrao od naših igrača, i Jakovom Medićem.

Sosa je uglavnom ulazio s klupe, a prošle sezone je u 27 nastupa za Ajax asistirao pet puta. Sada će karijeru pokušati revitalizirati u klubu kojeg je donedavno vodio hrvatski stručnjak Ivan Jurić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Mladi Dražen o bivšoj državi, Divcu, djevojkama... 'Dirnuli su me, jednom ću se tamo vratiti'
RIJEDAK INTERVJU

Mladi Dražen o bivšoj državi, Divcu, djevojkama... 'Dirnuli su me, jednom ću se tamo vratiti'

"Košarkaški Mozart" u to je vrijeme, sedam godina prije smrti, imao 21 godinu i ponio titulu najboljeg sportaša bivše Jugoslavije. Mnoge su mu navijačice izjavljivale ljubav

Ništa od rekonstrukcije Poljuda, Hajduk će dobiti novi stadion
GRADIT ĆE SE

Ništa od rekonstrukcije Poljuda, Hajduk će dobiti novi stadion

Bolje da za Hajduk izgradimo novi stadion na Brodarici, a Poljud saniramo u onom opsegu u kojem bi se on u budućnosti koristio za neke druge sportove, rekao je splitski gradonačelnik