VIDEO Rumunji i Slovaci odigrali remi koji ih šalje u nokaut fazu | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 2

VIDEO Rumunji i Slovaci odigrali remi koji ih šalje u nokaut fazu

VIDEO Rumunji i Slovaci odigrali remi koji ih šalje u nokaut fazu
2

Gotovo cijela Europa je nagađala da će Slovaci i Rumunji odigrati bez pobjednika i tako proći u osminu finala. To se i dogodilo, ali uz puno 'vatre' na terenu, puno više od očekivanoga

VIDEO

Slovačka i Rumunjska odigrali su 1-1 u susretu zadnjeg kola skupine E Europskog prvenstva u Frankfurtu. Tim su rezultatom obje reprezentacije izborile nokaut fazu, a Slovaci su poveli preko Ondreja Dude u 24. minuti, a za Rumunje je izjednačio Razvan Marin iz penala u 37. minuti.

Statistika Slovačka - Rumunjska

Gotovo cijela Europa je nagađala da će Slovaci i Rumunji odigrati bez pobjednika i tako proći u osminu finala. To se i dogodilo, ali uz puno "vatre" na terenu, puno više od očekivanoga. Slovaci su poveli, a Rumunji poravnali iz kontroverznog penala jer mnogi vjeruju da prekršaj nije uopće bio, a ako je i bio, dogodio se izvan kaznenog prostora. 

Euro 2024 - Slovakia v Romania

Rumunji su tako postali pobjednici ove skupine, posve neočekivano jer su u mnogim prognozama bili autsajderi. Slovacima je uspjeh plasman među 16 najboljih, a nagrada će im biti dvoboj sa Španjoskom ili Engleskom.

Utakmica je počela živahno, a prvu veću šansu imao je u 11. minuti Rumunj Andrei Ratiu koji je uputio precizan šut s lijeve strane, ali golman Martin Dubravka mu je obranio udarac.

Iz svoje prve opasnije situacije Slovaci su zabili u 24. minuti. Juraj Kucka uputio je precizan centaršut s desne strane, a Ondrej Duda je posve neometan s desetak metara udarcem glavom pogodio mrežu.

Euro 2024 - Slovakia v Romania

U 32. minuti vrlo aktivan rumunjski lijevi bek Ratiu je još jednom pokušao dalekometnim udarcem, ali ravno u golmana Dubravku. samo pet minuta kasnije Rumunjskaje izjednačila iz kaznenog udarca nakon što je David Hancko srušio Ianisa Hagija. Sudac je isprva dosudio slobodni udarac, ali je potom intervenirao VAR i Rumunji su ipak dobili kazneni udarac.  Razvan Marin je sigurno izveo penal, zakucavši loptu pod gredu. 

U 60. minuti Rumunji su dvaput opasno zaprijetili - prvo je Dubravka obranio udarac Razvana Marina, a u nastavku akcije Denis Dragus puca iznad grede.  David Strelec je u 64. minuti bio vrlo blizu da zabije, ali njegov udarac je vratar Florin Nita obranio krajnim naporom i to nogom, da bi minutu kasnije Lukas Haraslin tukao tik pored vratnice.

Utakmica je nakon toga ušla u mirniju fazu, fazu čekanja i na rezultat iz druge utakmice, pa su nakraju jedini gubitnici iz ove skupine ispali Ukrajinci.

>> GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Transferi UŽIVO: Hrvatski je napadač otišao u Katar, Roko Šimić napušta RB Salzburg
PRATITE UŽIVO

Transferi UŽIVO: Hrvatski je napadač otišao u Katar, Roko Šimić napušta RB Salzburg

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Džeko i Raketa sve dogovorili s Hajdukom, čeka se samo jedno!
NAVIJAČI U DELIRIJU

Džeko i Raketa sve dogovorili s Hajdukom, čeka se samo jedno!

Neslužbeno doznajemo da je upravo Perišić kontaktirao Rakitića i Džeku kako bi ih nagovorio da navuku bijeli dres. A što se tiče interesa PAOK-a za Livaju, njegov agent nam kaže da 'ta priča ne drži vodu'
Joško Jeličić napustio poziciju analitičara na HRT-u usred Eura
NEĆE VIŠE KOMENTIRATI

Joško Jeličić napustio poziciju analitičara na HRT-u usred Eura

Kontaktirao je urednika Marka Šapita te ga je obavijestio da više neće komentirati utakmice Europskog prvenstva na HRT-u. Kao razlog je naveo da nema više emocije i snage za rad