VIDEO Real obilježio sjećanje na Dražena: 'Izvodio je egzibicije u bijelom dresu i ušao u povijest' | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 3

VIDEO Real obilježio sjećanje na Dražena: 'Izvodio je egzibicije u bijelom dresu i ušao u povijest'

VIDEO Real obilježio sjećanje na Dražena: 'Izvodio je egzibicije u bijelom dresu i ušao u povijest'

Dražen Petrović je igrao za Šibenku i Cibonu od kuda je otišao u Real Madrid. U 'kraljevskom' klubu proveo je dvije godine, koji je podsjetio na utakmicu u kojoj je Dražen postigao 62 poena

VIDEO

Europski košarkaški doprvak Real Madrid prisjetio se u petak svog bivšeg igrača Dražena Petrovića koji je prije 31 godinu poginuo u prometnoj nesreći, a povodom obljetnice će se u Madridu održati razgovor s hrvatskim trenerima Nevenom Spahijom i Žanom Tabakom.

Hrvatski reprezentativac Petrović izgubio je život je 7. lipnja 1993. u Njemačkoj. Real Madrid, za koji je igrao 1988. i 1989. godine, izvijestio je preko svoje internetske stranice da je Petrović "izvodio egzibicije u bijelom dresu". "One su mu osigurale mjesto u povijesti Real Madrida", naveo je klub.

"Kraljevski klub" je podsjetio na finale europskog Kupa pobjednika kupova u kojem je Šibenčanin zabio 62 koša u pobjedi nad Snaidero Casertom. Te godine je Real Madrid osvojio i španjolski kup.

Petrović je imao 28 godina u trenutku tragične prometne nesreće.

Igrao je za Šibenku i Cibonu od kuda je otišao u Real Madrid. S Hrvatskom je 1992. godine osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni, prvom velikom natjecanju na kojem je nastupila Hrvatska kao samostalna država.

Iz Real Madrida je otišao u NBA ligu, prvo u Portland Trail Blazerse, a onda u New Jersey Netse. Nakon sto je poginuo Netsi su povukli broj 3 koji je on nosio.

U Madridu će u četvrtak 13. lipnja u sklopu madridskog sajma knjiga biti održan razgovor o biografskoj knjizi "Dražen Petrović: legenda o neukrotivom" koju je 2006. napisao španjolski autor Juan Francisco Escudero. Uz Escudera sudjelovat će Realov bivši igrač Fernando Romay, hrvatski trener Neven Spahija, bivši Petrovićev suigrač iz reprezentacije Žan Tabak i španjolski novinar Antonio Sánchez.

Sudionici razgovora prisjetit će se Dražena te će podsjetiti prisutne na košarkaško razdoblje iz 1980-ih i dijela 1990-ih. Osvrnut će se i na utjecaj hrvatskih sportaša na košarku u Španjolskoj.

Razgovor će se održati u parku Retiro u paviljonu Europa – Feria del Libro de Madrid (Parque de Retiro, blok 28 C). Događaj organiziraju hrvatsko veleposlanstvo i predstavništvo Europske komisije u Madridu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

UŽIVO Transferi: Josip Mišić na meti PAOK-a, Olić pozvao bivšeg 'vatrenog' za pomoćnika u U-21
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Josip Mišić na meti PAOK-a, Olić pozvao bivšeg 'vatrenog' za pomoćnika u U-21

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Hrvatska - Dominikanska Republika 80-77: Kakva drama! Protiv Grčke borimo se za Pariz
KVALIFIKACIJE ZA OI

Hrvatska - Dominikanska Republika 80-77: Kakva drama! Protiv Grčke borimo se za Pariz

Hrvatska će igrati u finalu! U teškoj i dramatičnoj utakmici košarkaši su izborili dvoboj s Grčkom u nedjelju od 20 sati. Maestralni Zubac imao je 25 koševa (šut 10-10) i devet skokova