Obavijesti

Sport

Komentari 23

VIDEO Počeli radovi na stadionu u Kranjčevićevoj. Bageri ruše kultni restoran Zagrebački bijeli

VIDEO Počeli radovi na stadionu u Kranjčevićevoj. Bageri ruše kultni restoran Zagrebački bijeli
6

Nekoliko mjeseci prije planiranog početka radova na stadionu u centru Zagreba, čije je dovršenje preduvjet za bilo kakve radove u Maksimiru, počeli su rušiti. Tu su generacije NK Zagreba slavile uspjehe

VIDEO

Stadion u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu, dom prvoligaškog nogometa od njenih prvih dana, broji posljednje mjesece prije početka preuređenja koje je najavila gradska vlast. Njegova renovacija preduvjet je početka radova u Maksimiru koje Dinamo i hrvatski nogomet iščekuju godinama. A prvi bageri ovaj su tjedan napokon stigli u Kranjčevićevu i počeli rušiti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rušenje restorana Zagrebački bijeli u Kranjčevićevoj 00:40

Nije još u pitanju sami objekt stadiona, gdje bi se po najavama trebalo krenuti s radovima u siječnju, nego restoran Zagrebački bijeli koji se nalazi pokraj zapadne tribine. Nekad kultni restoran koji je najbolje dane proživljavao 1980-ih i 1990-ih, gdje su nogometaši Zagreba slavili brojne uspjehe, godinama je zatvoren. U projektu obnove stadiona za njega nema mjesta.

Prvi je to konkretan potez od veljače, kad su Grad Zagreb, Vlada i Zagrebačka nadbiskupija potpisali sporazum koji je bio preduvjet za novi stadion. Crkva se odrekla dijela zemljišta na kojem trenutačno leži stadion i zauzvrat dobila lokacije za izgradnju ili rekonstrukciju crkava i drugih vjerskih objekata diljem metropole, a obnova Kranjčevićeve po prvotnom je planu trebala krenuti još prošle godine.

- Za maksimirski stadion namjeravamo provesti javni urbanističko-arhitektonski natječaj početkom sljedeće godine, potom će se kroz godinu razraditi idejni, glavni i provedbeni projekt i ishoditi sve potrebne dozvole. U 2024. bismo srušili postojeći stadion te nakon toga počeli graditi novi - govorio je  zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet u prosincu 2022.

Sad se kao optimistična varijanta početka radova u Kranjčevićevoj spominje početak iduće godine, a radovi bi trajali oko godinu dana, što znači da rušenje Maksimira, u najboljoj varijanti i u slučaju gotove kompletne dokumentacije, ne bi počelo prije 2026.

Što se stadiona u Kranjčevićevoj tiče, on bi po novom gotovom projektu s kapaciteta od 4000 ljudi trebao primiti dvostruko ili trostruko više i imati dozvole za odigravanje Uefinih međunarodnih utakmica. Prema jednoj verziji projekta, stadion bi trebao imati dvije tribine sa zelenilom koje okružuje sjevernu i južnu stranu, a prema drugoj u planu su tribine i na tim stranama, kapaciteta do 12.000 mjesta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 23

VIDEO

Englez slučajno snimio frku na Maksimiru: 'Tuku se, teren gori, bombe, ovo nisam nikad vidio!'
IZNENADIO SE

Englez slučajno snimio frku na Maksimiru: 'Tuku se, teren gori, bombe, ovo nisam nikad vidio!'

Nevjerojatno. Imao sam osjećaj kao da sam usred džungle, nitko nije mogao pripitomiti ove lavove. Tri reda zaštitara štite Hajdukove službenike, takva je situacija, rekao je popularni engleski youtuber

UZNEMIRUJUĆE Šok i horor za Meksikanku: Ovo je najgora posjekotina u povijesti UFC-a
STRAŠNA OZLJEDA

UZNEMIRUJUĆE Šok i horor za Meksikanku: Ovo je najgora posjekotina u povijesti UFC-a

U MMA borbama vidjeli smo strašne ozljede, no ovo je jedna od najgorih ozljeda u povijesti sporta. U šoku je čak i UFC-ov predsjednik Dana White
VIDEO Pogledajte incident na derbiju: Hajdukovci napadnuti u loži, spašavao ih Silvio Marić?!
KAOS NA TRIBINI

VIDEO Pogledajte incident na derbiju: Hajdukovci napadnuti u loži, spašavao ih Silvio Marić?!

Legendarni dinamovac Silvio Marić spasio je cijelu situaciju. Nekako je smirio huligane, iako je i sam osjetio njihov gnjev. Huligani su vrijeđali i bacali upaljače prema Hajdukovim službenicima