Obavijesti

Sport

Komentari 1

VIDEO Odlični Duje Ajduković u polufinalu turnira! Vjerojatno igra protiv velikog Rafe Nadala

VIDEO Odlični Duje Ajduković u polufinalu turnira! Vjerojatno igra protiv velikog Rafe Nadala

Plasmanom u polufinale Bastada Ajduković je izborio i izravni plasman u glavni ždrijeb turnira u Umagu, ali prije toga može zaigrati protiv jednog od najvećih tenisača svih vremena

VIDEO

Hrvatski tenisač Duje Ajduković (23, ATP 130.) plasirao se u polufinale ATP turnira u švedskom Bastadu, on je u četvrtfinalu svladao iskusnog Brazilca Thiaga Monteira (30, ATP 85.) sa 6-2, 4-6, 6-4 nakon dva sata i osam minuta igre. Za 23-godišnjeg Ajdukovića ovo je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, prije turnira u Bastadu nikada nije igrao niti u četvrtfinalu nekog ATP turnira, a sada je stigao u polufinale u kojem bi mu suparnik mogao biti legendarni Španjolac Rafael Nadal (38, ATP 261.). Naime, Ajduković će u subotu u polufinalu igrati protiv boljeg iz ogleda Nadala i Argentinca Mariana Navonea (23, ATP 36.).

Ajduković je odlično odigrao prvi set, tri je puta oduzimao servis suparniku te za 34 minute riješio tu dionicu u svoju korist sa 6-2. U 2. setu Monteiro je krenuo bolje, poveo sa 2-0, Ajduković je vratio break zaostatka, ali je prilikom servisa za ostanak u setu na set-loptu suparnika poslao jedan bekend u aut pa je o pobjedniku odlučivao treći set.

Varaždin: Davis Cup, me? Duje Ajdukovi? - Bergs Zizou

Kao i na početku dvoboja, Ajduković je odmah u prvoj igri seta napravio break, a ovaj ga je put uspio i održati. Jedinu opasnost Monteiro je stvorio u osmoj igri kada je imao tri prilike za oduzimanje servisa Splićaninu, ali Ajduković je svaki put odigrao izvrstan poen. Kod servisa za meč Ajduković je bio besprijekoran.

Plasmanom u polufinale Bastada Ajduković je izborio i izravni plasman u glavni ždrijeb turnira u Umagu koji počinje u nedjelju kao posebna iznimka te se tako pridružio Dini Prižmiću (18, ATP 193.), Luki Mikrutu (20, ATP 353.), Mateju Dodigu (19, ATP 308.) i Miliju Poljičku (20, ATP 524.) kao peti hrvatski predstavnik na Croatia Openu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

UŽIVO HNL transferi: Danac u Rijeku? Napolijevoj zvijezdi su priredili ludi doček u Turskoj
PRATITE TRANSFERE

UŽIVO HNL transferi: Danac u Rijeku? Napolijevoj zvijezdi su priredili ludi doček u Turskoj

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga