VIDEO Modrić najstariji strijelac u povijesti Eura! Promašio je penal i iskupio se za 33 sekunde | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 42

VIDEO Modrić najstariji strijelac u povijesti Eura! Promašio je penal i iskupio se za 33 sekunde

VIDEO Modrić najstariji strijelac u povijesti Eura! Promašio je penal i iskupio se za 33 sekunde
13

Donnarumma je obranio penal Modriću, no već u idućem napadu se iskupio i Hrvatska je povela protiv Italije. Postao je najstariji strijelac na Euru ikada, međutim to nam nije pomoglo u infarktnoj završnici

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija remizirala je u posljednjoj utakmici grupne faze Europskog prvenstva. 'Vatreni' su vodili do 98. minute, no Italija je sretno izjednačila i s rezultatom 1-1 završila druga u našoj skupini B.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska zastava od 107 metara u Leipzigu

Pokretanje videa...

U Leipzig stigla najveća hrvatska navijačka zastava dugačka 107 metara 02:13

Tvrdo nadmudrivanje s Italijom obilježilo je prvih 45 minuta u kojima je Hrvatska imala sjajnu šansu Luke Sučića, a Dominik Livaković bio zaslužan što se na odmor otišlo s nulom na semaforu.

Zlatko Dalić napravio je jednu promjenu na poluvremenu i umjesto Marija Pašalića uveo Antu Budimira. Promijenila se taktička postavka naše igre jer Andrej Kramarić se povukao na krilo odakle je odmah stigla velika prijetnja i fantastična šansa - Krama se izvukao uz gol liniju, zacimao pa otrčao u sredinu i zapucao. Lopta je pogodila Davidea Frattesija u ruku.

Luka Modrić promašio penal pa zabio

Sudac Danny Makkelie otišao je pogledati situaciju na zaslon, a nakon kratkog pregleda snimke je odlučio - penal za Hrvatsku! Odgovornost je preuzeo kapetan Luka Modrić, tukao je u lijevu stranu talijanskog gola, no Gianluigi Donnarumma ga je pročitao i sjajno obranio.

No, Modrić je već u idućem napadu u 55. minuti, samo 33 sekunde nakon promašenog penala, postigao sjajan gol pod prečku i iskupio se. Sučić je ubacio s desne strane u peterac, Budimir je pucao, a Donnarumma to obranio. Samo do Modrića, koji je naletio na odbijanac i pospremio loptu u desne rašlje za opće oduševljenje na Red Bull Areni.

>> VIDEO PENALA I GOLA POGLEDAJTE OVDJE

Od tog trenutka pjesma hrvatskih navijača je pojačala, a stadionom u Leipzigu zaorilo se "Za dobra stara vremena." Jer Luka Modrić je golom Talijanima postao najstariji strijelac u povijesti Europskih prvenstava.

Hrvat je prestigao Hrvata, Ivica Vastić je za Austriju protiv Poljske 2008. zabio s 38 godina, osam mjeseci i 15 dana. Modriću je točno 38 godina, devet mjeseci, 16 dana.

Šok u završnici

No, nismo uspjeli izdržati. Kao niti protiv Albanije. Luciano Spalletti je uveo Mattiju Zaccagnija koji je zabio lijep gol i Talijane odveo do drugog mjesta. A Hrvatsku stavio na čekanje. Još možemo proći, ali u igri nas drži samo teorija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 42

VIDEO

UŽIVO Transferi: Josip Mišić na meti PAOK-a, Olić pozvao bivšeg 'vatrenog' za pomoćnika u U-21
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Josip Mišić na meti PAOK-a, Olić pozvao bivšeg 'vatrenog' za pomoćnika u U-21

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Portugal - Francuska 3-5 (0-0): Ronaldo se oprostio od Eura, Francuzi stigli do polufinala!
NOVA DRAMA

Portugal - Francuska 3-5 (0-0): Ronaldo se oprostio od Eura, Francuzi stigli do polufinala!

Francuska je u lutriji jedanaesteraca pobijedila Portugal 5-3 i plasirala se u polufinale Eura gdje će igrati protiv Španjolske. Nakon regularnog dijela i produžetaka bilo je 0-0