VIDEO Modrić zabio jubilarni gol u Lisabonu, a Hrvatska dvaput šokirala Portugal. Ovo su golovi | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 11

VIDEO Modrić zabio jubilarni gol u Lisabonu, a Hrvatska dvaput šokirala Portugal. Ovo su golovi

VIDEO Modrić zabio jubilarni gol u Lisabonu, a Hrvatska dvaput šokirala Portugal. Ovo su golovi
4

Sjajno je Hrvatska otvorila neugodno gostovanje u Portugalu, hrabro izašla u napad i došla do penala koji je realizirao kapetan. Točno 16 godina nakon što je istu stvar napravio u Beču

VIDEO

Manje od osam minuta trebalo je Hrvatskoj da povede u generalki za Europsko prvenstvo protiv Portugala u Lisabonu. Bio je to šok za 38.000 ljudi na kultnom Nacionalnom stadionu.

POGLEDAJTE VIDEO: Kamp 'vatrenih' u Neuruppinu

Pokretanje videa...

Hotel u kojem je hrvatska nogometna reprezentacija u Njemačkoj 01:18

Mateo Kovačić iskoristio je nepažnju portugalskog veznjaka Vitinhe, došao prije do lopte i ovaj mu je ušao pod noge, a njemački sudac Harm Osmers bez ikakvog razmišljanja pokazao je na penal. Ostao je pri toj odluci nakon konzultacija s VAR sobom u kojoj su sjedili njegovi sunarodnjaci Sören Storks i Robert Schröder.

International Friendly - Portugal v Croatia

Luka Modrić (38) obilježio je jubilarni 175. nastup za Hrvatsku sigurnim golom iz penala u donji desni kut. To mu je 26. gol za "vatrene", a zabio ga je točno 16 godina nakon što je Hrvatsku doveo u vodstvo u prvom kolu Eura 2008. u Beču protiv Austrije, također u ranoj fazi utakmice, također iz penala. Tad se igrala četvrta minuta, sad osma. Bio mu je to prvi gol na velikim natjecanjima.

International Friendly - Portugal v Croatia

Hrvatska je držala vodstvo do 48. minute kad su Portugalci lakoćom prošli po desnoj strani napada, Nelson Semedo ubacio je pred prazan gol gdje se nisu našli naši stoperi Josip Šutalo i Marin Pongračić, a Diogo Jota zabio 14. gol za Portugal u 38. nastupu.

Ipak, samo osam minuta poslije Hrvatska se opet veselila na Estadio Nacionalu. Zlatko Dalić u 54. minuti napravio je tri zamjene, jedan od džokera Mario Pašalić krasno je odapeo s 20 metara i pogodio prečku, a sve je pratio Ante Budimir i kilerskim udarcem glavom na odbijenu loptu zabio za 2-1 Hrvatske.

Golove s utakmice Portugala i Hrvatske možete pogledati OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga