VIDEO Sprema se 'vatrena' fešta u Neuruppinu: 'Bit će čak 6000 naših, Nijemci se tu neće snaći!' | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 115

VIDEO Sprema se 'vatrena' fešta u Neuruppinu: 'Bit će čak 6000 naših, Nijemci se tu neće snaći!'

VIDEO Sprema se 'vatrena' fešta u Neuruppinu: 'Bit će čak 6000 naših, Nijemci se tu neće snaći!'
7

Ponosni smo na naše reprezentativce, posebno na Budimira. Ante je iz Žepča, njegova obitelj živjela je dvije kuće od naše, bili smo susjedi. Mojoj kćeri poslao je dres s utakmice protiv Švedske, govori nam Svjetlana

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija ovu nedjelju stiže u bazni kamp za Europsko prvenstvo u Neuruppin, gradić 70-ak kilometara sjeveroistočno od Berlina. A već prvoga dana osjetit će podršku navijača o kojoj svi u reprezentaciji bruje posljednjih mjeseci.

Naime, na glavnom trgu Schulplatzu u Neuruppinu, kako doznaju 24sata, hrvatsku reprezentaciju dočekat će između 3000 i 5000 hrvatskih navijača! Stići će iz Berlina i okolnih mjesta kako bi "vatrenima" dali veliki vjetar u leđa i poželjeli im što duži ostanak u Neuruppinu. Po mogućnosti, do drugog tjedna srpnja...

POGLEDAJTE VIDEO: Atmosfera u Neuruppinu

Pokretanje videa...

Neuruppin je spreman za dolazak Vatrenih 00:40

- Kažu nam lokalci da će poslijepodne na fešti biti 2000-3000 Hrvata. Uh, mislim da su se grdno prevarili. Pa samo u Berlinu ima više od 15.000 naših. A dolazak u Neuruppin najavili su i Hrvati iz Hamburga i ostalih gradova. Bit će ovdje više od 6000 Hrvata, mislim da organizatori na to nisu spremni - govori nam Svjetlana Mijatović (49), Hrvatica iz Žepča koja već više od 30 godina živi u Berlinu.

Svjetlana, njezina obitelj i prijatelji u Neuruppin su stigli u nedjelju već u ranim jutarnjim satima. Svi od reda, jasno, u hrvatskim dresovima, majicama, trenirkama... Pozirali su našim fotoreporterima i pjevali navijačke pjesme.

Neuruppin je spreman za dolazak Vatrenih

- Ponosni smo na naše reprezentativce, posebno na Antu Budimira. Ante je iz Žepča, njegova obitelj živjela je dvije kuće od naše, bili smo susjedi. Mojoj kćeri poslao je dres s utakmice protiv Švedske. Evo, i danas ga nosi. Ponosni smo i na Ivana Rakitića. Njegova tetka živjela je blizu mene. Ivan je puno pomogao Žepču, sufinancirao je izgradnju škole, nogometnog terena. Kad smo igrali na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, piće u Žepču bilo je na njega - kazala nam je Svjetlana. 

Nastavila je...

- Doći ćemo u Neuruppin i sutra, bit ćemo na treningu reprezentacije. Navijat ćemo, dečkima će to dodatno podići moral. Mislim da ćemo na ovom prvenstvu doći daleko. Prijateljsku protiv Portugala odradili smo izvanredno. Nažalost, ja ću tijekom utakmice sa Španjolskom biti baš s prijateljicama na odmoru u Španjolskoj. Kad smo rezervirale taj put, nismo znale da će "vatreni" baš tad igrati. Ma, nema veze, proći ćemo grupu, a onda nekako nabaviti karte za nokaut fazu. Imate vi ulaznicu viška?

Dojma smo da ljudi iz Neuruppina doista nisu spremni za ono što se sprema u nedjelju poslijepodne. Šatore i pozornicu počeli su montirati tek na dan priredbe. Nisu se baš snalazili pa smo im s montiranjem šatora morali pomoći i mi...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ludnica u Neuruppinu: 'Vatrene' očekuje 5000 Hrvata 00:36

"Vatreni" iz Lisabona polijeću u podne, u Berlin bi trebali sletjeti u 15.30, a doček na trgu imat će u 17.30. Kasnije navečer na rasporedu je prva konferencija za medije Zlatka Dalića i trening. Na dočeku će se javnosti obratiti gradonačelnik Nico Ruhle, hrvatski veleposlanik u Njemačkoj Gordan Bakota, predsjednik nogometnog saveza Brandenburga Jens Kaden i prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić. Dolazak je slobodan za sve.

"Vatreni" će u ponedjeljak na Volksparkstadionu u Neuruppinu, gdje će brusiti posljednje detalje za utakmice, imati otvoreni trening od 18 sati. Za ulazak je prethodno trebalo rezervirati ulaznicu, a sav kapacitet stadiona od 5300 mjesta koji koristi lokalni petoligaš MSV Neuruppin je rasprodan. Za razliku od Hrvatske, na sjeveru Njemačke vrijeme je poprilično ugodno, 20-ak stupnjeva dnevni je maksimalac, a slično bi trebalo biti i idući tjedan.

Neuruppin je spreman za dolazak Vatrenih
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 115

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga