Obavijesti

Sport

Komentari 6

VIDEO Kaos na VN Meksika: Bolid se zapalio nakon sudara!

VIDEO Kaos na VN Meksika: Bolid se zapalio nakon sudara!

Čudesni Verstappen došao je do 51. pobjede u karijeri i tako se na četvrtom mjestu vječne ljestvice izjednačio s legendarnim Prostom

VIDEO

Novi kontinent, nova zemlja, nova staza, ali epilog je opet isti. Nevjerojatni Max Verstappen slavio je na VN Meksika na stazi Braće Rodrigues u Mexico Cityju i došao do rekordne 16. pobjede u 19 utrka ove sezone. To mu je ukupno 51. pobjeda u karijeri pa se na četvrtom mjestu vječne ljestvice izjednačio s legendarnim Alainom Prostom. Vettel ima dvije pobjede više, na drugom mjestu je legendarni Michael Schumacher s 91 pobjedom, a ispred svih je Lewis Hamilton s rekordne 102 pobjede. Drugo mjesto u Meksiku osvojio je upravo Hamilton, a treći je bio Charles Leclerc. 

Mexico City Grand Prix

Verstappen je na koncu pobijedio sa 13.8 sekundi ispred Britanca Lewisa Hamiltona u Mercedesu koji je startao kao šesti, dok je Monegažanin Charles Leclerc u Ferrariju bio treći sa 23.1 sekunde zaostatka. Njegov momčadski kolega Španjolac Carlos Sainz bio je četvrti.

VN Meksika obilježila su tri detalja - odustajanje domaćeg pilota Sergija Pereza nakon sudara već u prvom zavoju, težak sudar Danca Kevina Magnussena u 35. krugu nakon čega je izvješena crvena zastava, no srećom sve je prošlo bez težih posljedica, te posjeta od čak 400.639 gledatelja na stazi braće Rodriguez.

Mexico City Grand Prix

Sergio Perez, koji je startao četvrti i Charles Leclerc, kojem je pripao pole-position, sudarili su se odmah u prvom zavoju prvog kruga. Perez je ubrzo morao odustati od utrke u svojoj domovini, a od svega je najviše profitirao Verstappen koji je krenuo kao treći. Iskoristio je sudar, pretekao Leclerca na samom početku i prednost držao do samog kraja. 

Video pogledajte OVDJE

Još veća šteta nastala je u 35. krugu kada je se Kevin Magnussen zabio u ogradu. U potpunosti je uništio bolid koji se i zapalio. Srećom, sve je prošlo bez posljedica, a utrka je nakratko prekinuta kako bi se očistila staza.

Video pogledajte OVDJE

- Publika je bila nevjerojatna, bilo je nevjerojatno. Proživljavamo nevjerojatnu sezonu, ritam automobila je bio jako, jako dobar. Pokušali smo napraviti drugačiju strategiju od svih ostalih, ali zahvaljujući crvenoj zastavi to nismo mogli pokazati - rekao je Verstappen koji je još prije dvije utrke osigurao treći naslov svjetskog prvaka.

Mexico City Grand Prix

Publici se zahvalio i Hamilton.

- Veliko hvala ovoj nevjerojatnoj publici, volim doći u ovaj grad. Ovo je sjajan rezultat s obzirom na to da smo startali šesti, bilo je to teških nekoliko tjedana i vratiti se u odnosu na prošli tjedan - bravo za momčad - poručio je Britanac.

Mexico City Grand Prix

Leclerc je imao najbolju startnu poziciju, a na koncu je završio treći. Monegažanin se nakon utrke osvrnuo na sudar u prvom krugu.

- Nisam imao kamo, bio sam između dva Red Bulla i nažalost, dotaknuo sam Checa, ali nisam imao kamo. To je život, naravno da sam razočaran, ali nisam to napravio namjerno. Mercedes je jednostavno bio bolji danas, takav je život - kazao je vozač Ferrarija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO