Obavijesti

Sport

Komentari 5

VIDEO Ivanković u 90. ostao bez senzacije, Sjeverna Koreja uzela bod uz 'projektil' s 30 metara

VIDEO Ivanković u 90. ostao bez senzacije, Sjeverna Koreja uzela bod uz 'projektil' s 30 metara

Kina je imala vodstvo i igrača više od 19. minute, ali ni to joj nije bilo dovoljno da izbjegne poraz protiv Saudijske Arabije. Sjeverna Koreja s desetoricom je uspjela iznenaditi Katar

VIDEO

Nogometaši Australije odigrali su 0-0 u Jakarti protiv Indonezije u azijskim kvalifikacijama za SP 2026., dok je Saudijska Arabija u gostima svladala Kinu 2-1. Australija je u prvoj utakmici izgubila od Bahreina kojega vodi hrvatski stručnjak Dragan Talajić, a ni protiv Indonezije nije uspjela postići pobjedu. Indonežani nakon dva kola imaju dva boda, Australci tek jedan.

World Cup - AFC Qualifiers - Group C - Japan v China

Kina našega Branka Ivankovića u prvom je susretu doživjela debakl kod Japana (0-7), a u Dalianu je poražena od Saudijaca (1-2), iako je imala vodstvo 1-0 i igrača više. Autogol Alija Lajamija (14) dao je Kinezima vodstvo, a potom je isključen Mohamed Kanu (19). No Saudijci su i s igračem manje zabili dva gola - prvo je poravnao Hasan Kadesh (39), da bi isti igrač u 90. minuti donio veliku pobjedu.

U Laosu su na neutralnome terenu po jakom pljusku Sjeverna Koreja i Katar odigrali 2-2, pa prošli domaćin Mundijala ni nakon dva kola nema pobjedu. Korejci su zarana poveli, pa ostali s igračem manje, da bi Katarci već u prvom dijelu zabili dva gola. Nominalni domaćini fantastičnim golom Kanga iz slobodnjaka s 30 metara u 52. minuti dolaze do boda.

Gol Sjeverne Koreje za 2-2 pogledajte OVDJE.

Nogometaši Uzbekistana zadržali su stopostotni učinak zahvaljujući gostujućoj 3-2 (2-2) pobjedi protiv Kirgistana u Biškeku. U prvom su poluvremenu domaćini vodili sa 1-0 i 2-1 golovima Koja (15) i Abdurahmanova (35), no gosti su uspijevali poravnati preko Šomurodova (17) i Alikulova (45), da bi u nastavku Urunov (72) osigurao važna tri boda Uzbekistanu.

Uzbekistan je trenutačno vodeći na ljestvici skupine A sa šest bodova, tri više od UAE-a i Irana koji igraju međusobno kasnije u utorak, dok je Kirgistan na dnu bez bodova. U skupini su još Sjeverna Koreja i Katar koji imaju po bod. Jordan i Južna Koreja su gostujućim 3-1 pobjedama protiv Palestine, odnosno Omana, barem nakraktko stigli na čelo skupine B.

Palestina je ugostila Jordan u Kuala Lumpuru te je nakon prvih 45 minuta držala 1-1, ali na kraju su Jordanci ipak upisali tri boda. Al Naimat (5, 50) je bio dvostruki, a Al Rawabdeh (72) jednostruki strijelac za Jordan, dok je Abou Ali (41) zabio jedini gol za Palestinu.

Favorizirana Južna Koreja je do pobjede u Muscatu stigla tek u završnici dvoboja. Hwang Hee-Chan (10) je zabio prvi gol za goste, ali je Jung Seung-Hyun (45+2-ag) autogolom na kraju prvog poluvremena poravnao na 1-1 i taj je rezultat vrijedio sve do 82. minute kada je najveća zvijezda Juže Koreje Son Heung-Min (82) pogodio za 2-1, a Joo Min-Kyu (90+11) je potvrdio pobjedu duboko u sudačkoj nadoknadi.

Bahrein je nakon senzacionalne pobjede nad Australijom teško stradao protiv raspucanog Japana koji je, nakon sedam komada Kini, momčadi hrvatskog trenera Talajića utrpao pet komada, a strijelci su bili Ueda (37. i 47.), Morita (61. i 64.) i Ogawa (81. minuta).

Jordan i Južna Koreja sada imaju po četiri boda, slijedi Irak s tri boda, ali i utakmicom manje koju će kasnije u utorak odigrati u gostima kod Kuvajta koji ima jedan bod. Jedan bod ima i Palestina, dok je Oman bez bodova.

Prve dvije momčadi iz svake skupine idu izravno na SP, a treće i četvrtoplasirane idu u doigravanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...
BURAN DAN U MAKSIMIRU

Pozadina drame u Dinamu: Evo koliko bi Jakiroviću trebao platiti, koliko košta Kovač...

Plus+ Za prvu navijačku želju treba platiti odštetu, iako ne trenira nikoga. Niko Kovač Bobanov je favorit, već je vodio trojicu dinamovaca. Nakon dva najteža poraza u povijesti Lige prvaka, jedan je trener dobio otkaz, drugi nije

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?
VRUĆA STOLICA

ANKETA Tko bi trebao preuzeti Dinamo nakon otkaza Jakiru?

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera
PRESUDIO MU BAYERN

Doznajemo: Sergej Jakirović je bivši, Dinamo smijenio trenera

Nakon dvodnevnog sasjedanja u Maksimiru su presudili Jakiroviću. Prvi favorit za nasljednika Niko Kovač za sebe i svoj stožer traži plaću kakvu nije zarađivao niti jedan igrač u Dinamovoj povijesti