VIDEO Eriksen je prije tri godine zamalo preminuo. Sada je zabio Sloveniji i opet je danski junak | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 1

VIDEO Eriksen je prije tri godine zamalo preminuo. Sada je zabio Sloveniji i opet je danski junak

VIDEO Eriksen je prije tri godine zamalo preminuo. Sada je zabio Sloveniji i opet je danski junak

Danski veznjak Christian Eriksen srušio se na Euru 2020. na utakmici protiv Finske. Preživio je srčani udar, nastavio s profesionalnom karijerom i na idućem Euru oduševio svijet

VIDEO

Život piše nevjerojatne priče. Kao da je bilo jučer kada smo uživo prenosili utakmicu iz Kopenhagena na kojoj se srušio Christian Eriksen (32). Danska je kao jedan od domaćina na Euru 2020. igrala protiv Finske, a cijeli nogometni i sportski svijet stao je u toj 43. minuti kada se plemeniti veznjak srušio na travnjak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Liječnik koji je spasio Eriksena 01:19

Liječnici mu se borili za život

Eriksen je tada igrao za milanski Inter i bio suigrač hrvatskih reprezentativaca Marcela Brozovića i Ivana Perišića. Pao je u nesvijest pred kraj prvog poluvremena, a liječnička služba odmah mu je pojurila pružiti pomoć i počela s oživljavanjem.

Veliko iznenađenje: Finska u debiju na Euru srušila Dansku!
Veliko iznenađenje: Finska u debiju na Euru srušila Dansku!

Danski i finski reprezentativci, kao i gledatelji na stadionu ostali su u nevjerici i šoku. Igrači su tijelima stvorili štit kako kamere ne bi snimile što se događa, no jasno se vidjelo kako liječnici reanimiraju Eriksena. Srećom, uspjeli su ga spasiti, a Christian je uz ugrađen defibrilator nastavio s profesionalnom karijerom.

Euro 2020 - Group B - Denmark v Finland

Tri godine kasnije, kako se Euro 2020. igrao s godinom dana odgode zbog korona virusa, Eriksen je ponovno junak. Tada je bio jer je preživio, sada jer je zabio pogodak u prvom poluvremenu i svoju Dansku doveo u vodstvo protiv Slovenije, u prvom susretu prvog kola skupine C.

>> VIDEO: GOL CHRISTIANA ERIKSENA SLOVENIJI

Put do uskrsnuća

A put do Europskog prvenstva u Njemačkoj i titule junaka nije bio nimalo lagan. Nakon što je preživio srčani udar, Inter se zahvalio Eriksenu i raskinuo mu ugovor. U Italiji nogometašima nije dozvoljeno igrati na profesionalnoj razini nakon što saznaju za srčane probleme, čak ni ako su oni minimalni, isto tako niti ako postoji makar malen rizik za srčane tegobe, i Serie A je po tom pitanju jedna od najrigoroznijih europskih liga.

Stoga je Eriksen šansu morao potražiti u Engleskoj gdje je prethodno igrao za Tottenham. Priliku mu je pružio Brentford, on ju objeručke prihvatio pa nakon svega šest mjeseci preselio u Manchester United čiji je i danas član.

Susret protiv Slovenije Eriksenu je bio 131. nastup za dansku reprezentaciju.

POGLEDAJTE VIDEO: OLIVER ZELENIKA PROGNOZIRA EURO 2024.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Ajax se rješava Šutala? Ključni čovjek na putu do naslova produžio s Dinamom

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga