Obavijesti

Sport

Komentari 35

VIDEO Brazil je u drami ispao s Cope. Igrač više nije pomogao, Urugvaj se provukao na penale

VIDEO Brazil je u drami ispao s Cope. Igrač više nije pomogao, Urugvaj se provukao na penale
4

Argentina - Kanada i Kolumbija - Urugvaj borit će se idući tjedan za finale kontinentalnog prvenstva Južne Amerike na kojem nastupaju i selekcije iz Sjeverne. Brazil je ispao na penale

VIDEO

Reprezentacije Kolumbije i Urugvaja pridružile su se Argentini i Kanadi u polufinalu Copa Américe koja se igra u Sjedinjenim Američkim Državama. I dok je sudar Kolumbije i Paname bio potpuno jednosmjerna ulica (5-0), okršaj susjeda Urugvaja i Brazila u Las Vegasu ponudio je veliku dramu i nove penale koji su otišli na stranu Urugvajaca (4-2).

Urugvaj je u prvom poluvremenu prijetio udarcima glavom, a promašaji su mu se mogli obiti o glavu kad je Raphinha pobjegao i u čistoj situaciji pucao u golmana Sergija Rocheta. U drugome ni crveni karton Nahitanu Nándezu zbog starta na gležanj Rodryga u 74. minuti nije pomogao Brazilcima da dođu do gola, a Copa América je odmah objavila i sudačku komunikaciju tog detalja.

I treći od četiri četvrtfinala otišao je do penala. Skupi su se "seleçãu" pokazali promašaji Édera Militaa (obrana) u prvoj i Douglasa Luiza (stativa) u trećoj seriji. Alisson je ponudio Brazilcima slamku spasa obranivši penal Joséa Maríje Giméneza u četvrtoj seriji, no preokreta nije bilo. Rochet je iskoristio recept Engleza Jordana Pickforda, zapisao na bočicu s vodom tko od Brazilaca kako izvodi penale i to mu se pokazalo uspješnim.

Manuel Ugarte mirno je realizirao udarac s bijele točke za prvi ulazak Urugvaja u polufinale ovog natjecanja u zadnjih pet izdanja. Brazilu Amerika nije sretno tlo, i kad je 2016. SAD bio domaćin nije se proslavio (ispadanje u skupini), nakon toga osvojio je zlato pa srebro, a sad opet rano ide kući.

 

Kolumbija je u Glendaleu razbila Panamu golovima Jhona Córdobe, Jamesa Rodrígueza (penal) i Luisa Díaza već prije poluvremena. U nastavku su Richard Ríos i Daniel Muñoz potvrdili veliku večer Kolumbijaca koja će se susresti s Urugvajem u četvrtak u 2 ujutro u Charlottei. Dan prije u East Rutherfordu igraju Argentina i debitant Kanada.

Soccer: Copa America-Quarterfinal-Colombia vs Panama
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 35

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne