Obavijesti

Sport

Komentari 16

VIDEO Babić za 36 sekundi meča zaradio najveći novac u karijeri

VIDEO Babić za 36 sekundi meča zaradio najveći novac u karijeri

Utučeni hrvatski boksač susreo se sa suparnikom u svlačionici nakon meča. Johnny Fisher došao ga je pozdraviti iskazavši vrhunsku gestu. 'Nadam se da nikada nećeš biti u ovoj situaciji', rekao mu je Babić

VIDEO

Alen Babić (33) izgubio je drugi meč u karijeri. Bolji je u Copper Box areni u Londonu bio nadolazeći engleski boksač Johnny Fisher (25) za kojeg se Englezi ponosno busaju u prsa da će jednoga dana vladati teškom kategorijom svjetskog boksa. Bivši ragbijaš tako je nastavio savršen niz stigavši do 12. pobjede u karijeri u isto toliko mečeva. Samo jedan je pobijedio na bodove, sve ostale riješio je prekidom.

POGLEDAJTE VIDEO: Babić i Tyson Fury

Pokretanje videa...

specka boksač alen babić u sparingu s tysonom furijem 00:59

Babić je, dakle, izgubio što samo po sebi nije kraj svijeta. No, ovaj meč bila mu je šansa za povratak na veliku scenu. Pa i da je pružio više otpora, da je meč potrajao i zašao u kasnije runde pa tek onda položio oružje, boksački svijet bi se naklonio i skinuo kapu. No, Babić je izgubio nokautom nakon svega 36 sekundi, što je bilo značajno brže i od onog prvog poraza u borbi za WBC svjetsku titulu bridger kategorije protiv Poljaka Lukasza Rozanskog (2:10).

Babić i Fisher se pozdravili nakon meča

Brojni navijači pitaju se što dalje, gdje je pošlo po krivu i što je, ustvari, Babićev glavni problem. Jedno je sigurno, trebat će mu podrška najbližih, a podršku je dobio i od sinoćnjeg suparnika.

"Bik iz Romforda" spustio se do svlačionice pozdraviti hrvatskog boksača iskazavši veliku sportsku gestu. Jedno je slaviti pobjedu, nešto sasvim drugo biti korektan i fer igrač kada je sve gotovo. Fisher je pokazao upravo to, i sam Babić je spremno prihvatio gestu.

Dečki su se zagrlili, razmijenili koju riječ, a na Babićevu licu se vidjelo iskreno razočaranje u samoga sebe i u predstavu koju je pružio, za koju se mjesecima spremao prolivši mnogo znoja i krvi.

- Što god da sam rekao prije borbe...ma znaš sve, ti si dobar čovjek - rekao je Fisher i dodao:

- Dogodi se, i ja sam očekivao istu stvar od tebe, znam da možeš udariti.

Babić je bio vidno razočaran.

- Nadam se da nikad nećeš biti u mojoj situaciji - rekao je.

- Nadam se da si dobro, prijatelju, i uvijek si dobrodošao u London i u moju kuću da dođeš pojesti nešto ili što god. Ti si dobar čovjek - zaključio je Fisher.

Zaradio 210 tisuća dolara

No, nije sve tako crno. Suvišno je uopće govoriti koliko bi Babiću više značila pobjeda od novca kojeg je zaradio, no brojke govore da je za 36 sekundi meča dobio 210 tisuća dolara (193 921,50 eura), javljaju engleski mediji.

Hrvatski i engleski boksač podijelili su iznos od 350 tisuća dolara, što znači da je Fisheru pripalo 140 tisuća. Kada se iznos kojeg je Babić zaradio podijeli na vrijeme koje je proveo u ringu, ispada da je po sekundi zaradio 5833,33 dolara, što je 5386,71 eura.

Do sada mu je najveća zarada bila iz meča protiv Rozanskog. Tada je zaradio najmanje 191 tisuću dolara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'
IKONA HNL-a

Bivši 'vatreni' igrao za Dinamo i Hajduk, a danas vozi kamione: 'Kranjčaru sam pravio sendviče'

Danijel Hrman kaže: Besek nas je kažnjavao s 1000 maraka za ćevape, u Moskvi sam doživio bombaški napad, a USKOK je istraživao moj transfer, zbog čega me ispitivao i predsjednik kluba

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...
IZ FINALA 1983.

Misterij Draženova dresa: Dao mi ga je odmah nakon te utakmice. Sad je u Lausanni...

Plus+ Dolazili su nam kući svi živi fotografirati se s tim dresom, a ja sam u njemu godinama igrao na ulici, priča nam Milan Gega, čiji je otac Tomislav bio redar na utakmici Šibenke i Bosne