Obavijesti

Sport

Komentari 5

Veliko iznenađenje Ivice Olića: Na popisu U-21 i Matia Barzić Gutierrez, Hrvat iz Španjolske

Veliko iznenađenje Ivice Olića: Na popisu U-21 i Matia Barzić Gutierrez, Hrvat iz Španjolske

Uz mladog braniča rođenog u Španjolskoj, na popisu su se našla i dva nova dinamovca, Branko Pavić i Luka Stojković, uz Kačavendu, koji je bio i u rujanskoj akciji. A nema Frigana, Biuka...

VIDEO

Ivica Olić objavio je popis igrača na koje računa za kvalifikacijske utakmice protiv Andore (11 . listopada u Koprivnici) i Grčke (četiri dana kasnije). Hrvatski izbornik za ovu je U-21 akciju pozvao 23 igrača, tome dodao i osam pretpoziva. A na Olićevem popisu našlo se i jedno veliko iznenađenje, 20-godišnji Matia Barzić Gutierrez!

Pokretanje videa...

00:19

Riječ je o mladom nogometašu koji nastup za španjolskog drugoligaša Elche, tamo je ove sezone skupio pet nastupa, upisao 307 seniorskih minuta. Barzić je rođen u Madridu, prošao je omladinsku školu Atletico Madrida, a onda u ljeto 2023. prešao u mladu momčad Elchea. I sad tamo skuplja ozbiljne minute. Barzic je stoper visok 190 centimetara, trebao bi donijeti novu kvalitetu u zadnju liniju mlade reprezentacije.

- Pred nama su važne utakmice protiv Andore i Grčke. Prošlo je malo vremena od posljednjeg okupljanja, tako da većih promjena na popisu nije bilo. Raduje me što imamo široku bazu talentiranih igrača, a popis od 23 igrača koje smo pozvali reflektira našu vjeru u snagu ove ekipe. Također, poslali smo osam pretpoziva jer želimo biti spremni za svaku situaciju i ostaviti prostor za dodatne opcije, ovisno o razvoju događaja - rekao je Olić, pa dodao:

- Nakon posljednjih utakmica, gdje smo upisali pobjedu protiv Farskih Otoka i poraz od Portugala, važno je da iduća dva susreta odradimo kvalitetno i ozbiljno. Naša pozicija na tablici zahtijeva maksimalnu koncentraciju i odgovornost te očekujem da ćemo na domaćem terenu u Koprivnici pružiti kvalitetnu igru i pokazati našu kvalitetu. Siguran sam da ćemo uz uz takav nastup ostvariti željene rezultate i ostati u utrci za plasman na Europsko prvenstvo.

U-21 reprezentacija će se okupiti 7. listopada u Zagrebu, odakle će se uputiti u Prelog gdje će trenirati za utakmice protiv Andore i Grčke.

Popis igrača za utakmice protiv Andore i Grčke:

Vratari: Nikola Čavlina (NK Osijek), Franko Kolić (NŠ Mura), Ivan Mandić (HNK Vukovar 1991)

Obrambeni: Luka Vušković (K.V.C. Westerlo), Moreno Živković (NK Lokomotiva), Dominik Prpić (HNK Hajduk), Ivan Cvijanović (NK Osijek), Šimun Hrgović (HNK Hajduk), Matia Barzić (Elche)

Vezni: Branko Pavić (GNK Dinamo), Lovro Zvonarek (Sturm Graz), Veldin Hodža (FC Rubin Kazan), Marko Soldo (NK Osijek), Leon Belcar (NK Varaždin), Lukas Kačavenda (GNK Dinamo), Luka Stojković (GNK Dinamo), Marin Šotiček (FC Basel 1893)

Napadači: Marin Ljubičić (LASK), Anton Matković (NK Osijek), Ante Crnac (Norwich), Gabriel Vidović (1. FSV Mainz 05), Franjo Ivanović (R. Union St-Gilloise), Dion Drena Beljo (SK Rapid)

Pretpozivi: Maro Katinić (Sharjah), Domagoj Bukvić (NK Osijek), Šimun Mikolčić (NK Osijek), Antonio Baždarić (NK Lokomotiva), Matija Frigan (K.V.C. Westerlo), Stipe Biuk (HNK Hajduk), Luka Kapulica (HNK Gorica), Luka Hodak (HNK Hajduk).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

Banjole - Dinamo 1-3: Nakon tri poraza, 'modri' slavili u Kupu! Nakon muke s četvrtoligašem
ZA OSMINU FINALA

Banjole - Dinamo 1-3: Nakon tri poraza, 'modri' slavili u Kupu! Nakon muke s četvrtoligašem

Prvak je prošao pobjedom u Istri pred 1400 gledatelja, ali nije to bilo uvjerljivo. Morali su uvesti Petkovića i Mišića, a tek su onda 'prelomili'. Strijelci su bili Špikić, Kulenović i Ademi, a za domaćina Kamenički