Velež ipak ne može bez Hrvata, Klafurić preuzeo hit klub Srbije | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 1

Velež ipak ne može bez Hrvata, Klafurić preuzeo hit klub Srbije

Velež ipak ne može bez Hrvata, Klafurić preuzeo hit klub Srbije

Damir Čanadi novi je trener Veleža, priopćio je bosanskohercegovački klub koji je prije nekoliko dana umalo angažirao Jerku Leku. Dean Klafurić, pak, vodit će hit klub srpske lige

VIDEO

Austrijski nogometni stručnjak hrvatskih korijena Damir Čanadi postao je novi trener mostarskog Veleža, kluba iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Kako su izvijestili iz Veleža, Čanadi dolazi u Mostar nakon što se klub nedavno razišao s hrvatskim stručnjakom Deanom Klafurićem s kojim su zauzeli treće mjesto i izborili plasman u kvalifikacije za Uefinu Konferencijsku ligu.

Nakon njega praktički su sve dogovorili s bivšim hrvatskim reprezentativcem Jerkom Lekom, ali se on nakon pritisaka navijača i "brojanja krvnih zrnaca" povukao. Zamjerili su mu što je prije 11 godina dao podršku koncertu na kojem se podržavala Herceg-Bosna.

- Velež i njihov predsjednik su mi izgledali puno ozbiljnije na razgovoru, ali dolje ipak politika puno toga odlučuje - rekao je Leko.

Naposljetku su se u Veležu, klubu s istočne strane Mostara odlučili za trećeg Hrvata Čanadija. Posljednji klub kojega je vodio bio je Šibenik, a od ljeta 2023. nije imao angažman. Iz Veleža njegov dolazak smatraju važnim za realizaciju europskih ambicija ovoga kluba. 

"Iako nam prvi službeni susret dolazi za nešto više od deset dana, kada u okviru prvog pretkola Konferencijske lige dočekujemo andorski Inter Club d’Escaldes, sigurni smo da će bogato trenersko iskustvo novog šefa 'Rođenih' itekako biti od pomoći našim momcima kako bi ovaj susret dočekali u potpunosti spremni, te da ćemo kroz odlično ozračje i zajedništvo svih 'Rođenih' ispisati nove stranice europske povijesti", naveli su iz Veleža.

Damir Čanadi je u trenerskoj karijeri vodio njemački Nürnberg, Lokomotivu iz Moskve, austrijski Rapid iz Beča i grčki Atromitos.

Dean Klafurić nije dugo bio bez posla, postao je trener srpskog prvoligaša TSC Bačka Topola. Već je doputovao u Vojvodinu, a u petak bi je trebao voditi protiv Tekstilca iz Odžaka u prijateljskoj utakmici. TSC je u prošloj sezoni završio treći u srpskom prvenstvu iza Crvene zvezde i Partizana, klub je s jakim mađarskim utjecajem i prije tri godine dovršio je izgradnju lijepog stadiona za 4500 gledatelja koji izgledom podsjeća na onaj u Dugopolju. Klafurić je naslijedio Srbina Žarka Lazetića koji je prešao u Maccabi Tel Aviv. Sad ga čeka veliki izazov u klubu koji je pretprošle sezone bio viceprvak Srbije i igrao grupnu fazu Europske lige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO

Transferi UŽIVO: Dinamo prodao dvojac u Liege, Hajdukova golmanska nada traži novi klub
PRATITE UŽIVO

Transferi UŽIVO: Dinamo prodao dvojac u Liege, Hajdukova golmanska nada traži novi klub

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, tko ide na koga?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu
Belinho iz Dinama u Kustošiju?! Andy Bara za 24sata: Tata ne želi da igra za 400 € mjesečno
DOZNAJEMO

Belinho iz Dinama u Kustošiju?! Andy Bara za 24sata: Tata ne želi da igra za 400 € mjesečno

Belinho je odbio potpis stipendijskog ugovora prema kojem bi prvu godinu zarađivao 400, pa sljedeće dvije godine 500 eura mjesečno. U Maksimiru više ne žele probijati platne razrede mladim igračima