Vekić za finale Wimbledona! Evo kada počinje i gdje gledati | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 20

Vekić za finale Wimbledona! Evo kada počinje i gdje gledati

Vekić za finale Wimbledona! Evo kada počinje i gdje gledati

Samo dva koraka dijele ju od teniske besmrtnosti. Hrvatska tenisačica danas se na Centralnom terenu bori za finale Wimbledona protiv Jasmine Paolini

VIDEO

Još od samih početaka njezine karijere bilo je jasno kako je kalibar za nešto više. Neki su išli toliko daleko pa su je vidjeli u završnicama najvećih teniskih turnira. Njezina priča bila je puna uspona i padova. Od trenutaka kada je igrala tenis života do trenutaka kada nije mogla spojiti dvije pobjede na jednom turniru. 

Pokretanje videa...

Donna Vekić u borbi za polufinale Wimbledona 00:54

Najbolji plasman na WTA ljestvici bilo joj je 19. mjesto iz 2019. godine. Bilo je jasno kako je potencijal za nešto više, ali uvijek bi nešto falilo. Pehova i ozljeda bilo je napretek, ali ona je uvijek vjerovala u sebe.

- Oduvijek sanjam o osvajanju Grand Slama i da postanem broj jedan u teniskom svijetu - rekla je Donna Vekić prije tri godine.

Sada je samo dva koraka dijele od teniske besmrtnosti. Hrvatska tenisačica danas se od 14.30 na Centralnom terenu bori za finale Wimbledona. Protivnica joj je sedma tenisačica svijeta Jasmine Paolini. Jednom ju je pobijedila, a dvaput izgubila. Prijenos je na Sport Klubu 1. Za drugo mjesto u finalu bore se Elena Ribakina i Barbara Krejčikova. 

Wimbledon

- Sjajna cura, uvijek se smije. Mislim da se nitko ne smije toliko poput nje. Ove godine igra sjajno, osvojila je Dubai, igrala finale Roland Garrosa. Agresivna je, jako se dobro kreće na terenu - rekla je Vekić.

Wimbledon

Donna je tek treća Hrvatica u polufinalu Grand Slam turnira. Mirjana Lučić Baroni je na Wimbledonu ušla među četiri najbolje, kao i na Australian Openu 2017. godine, dok je Iva Majoli osvojila Roland Garros 1997. godine. I ostala jedina finalistica i osvajačica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

UŽIVO Transferi: Olmo stigao u Barcelonu. Bivši dinamovac u Rijeci, Mijo Caktaš u drugu ligu
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Olmo stigao u Barcelonu. Bivši dinamovac u Rijeci, Mijo Caktaš u drugu ligu

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Raspored i rezultati Olimpijskih igara: Kad nastupaju Hrvati?
VODIČ ZA IGRE

Raspored i rezultati Olimpijskih igara: Kad nastupaju Hrvati?

Olimpijske igre 2024. održavaju se u Parizu do 11. kolovoza. Na jednom mjestu donosimo termine i rezultate hrvatskih predstavnika