Obavijesti

Sport

Komentari 26

Vekić: Odakle snaga? Ne znam, uf... Pa igra se za Hrvatsku!

Vekić: Odakle snaga? Ne znam, uf... Pa igra se za Hrvatsku!

Inače ne bih radila duple na meč-loptama na turnirima, ali ovdje živci više rade. Ostavila sam sve na terenu, rekla je hrvatska tenisačica nakon ulaska u polufinale Olimpijskih igara

VIDEO

Propustila je dvije break-lopte za dvostruki break u drugom setu, dvaput je servirala za meč, propustila po meč-loptu, još dvaput prosula šansu u tie-breaku ključnog seta, spašavala meč-loptu protivnice. I na koncu pobijedila 15 minuta iza ponoći nakon tri sata nevjerojatnog tenisa. Donna Vekić svladala je Ukrajinku Martu Kostjuk 6-4, 2-6, 7-6 (10-8) u dramatičnom četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu.

Pokretanje videa...

Donna Vekić ostala na korak od finala Wimbledona 00:56

- Bio je stvarno nevjerojatan meč, bilo je svega. Ostavila sam sve na terenu i jako sam sretna što sam pobijedila - rekla je Donna Vekić nakon pobjede za HRT i komentirala tijek meča u kojem je fenomenalno ušla u meč s dva breaka:

- Znala sam da neće biti jednostavno, tako uvijek bude s njom, bolje igra kad gubi. Očekivala sam da će dati sve od sebe do kraja meča, zvala je fizija, uzimala pauze, bila je borba do zadnjeg poena.

Tennis - Women's Singles First Round

Kostjuk je sredinom drugog i početkom trećeg seta uzela sedam gemova u nizu, Vekić je nakon gubitka drugog seta otišla u svlačionicu.

- Trebalo mi je pet minuta da skinem sa sebe koliko sam mokra bila. Išla sam se presvući i resetirati, nanizala je šest gemova gdje mi nije dala šansu - govorila je Donna.

A onda je opet proradila kad je najviše trebalo, iako nije uspjela završiti meč prije tie-breaka. Kao klackalica prebacivala se prednost u 13. igri i na koncu je asom završila priču. Otkud joj snaga?

- Ne znam, ne znam. Uf - počela je Vekić, zastala i nastavila:

Tennis - Women's Singles Quarterfinals

- Igra se za Hrvatsku, malo je drugačije. Duple na meč-loptama, to nije nešto što bih napravila na turnirima. Više rade živci, veća je nervoza, stvarno sam dala sve od sebe - rekla je Vekić.

U borbi za finale bit će favoritkinja ako se uspije oporaviti. Oko 21 sat čeka je sudar sa Slovakinjom Annom Karolinom Schmiedlovom (29), 67. tenisačicom svijeta. Dosad su igrale samo jednom, davne 2018. u Luksemburgu Vekić joj je prepustila samo jedan gem (6-0, 6-1)

- Već je pola 1, pokušat ću se oporaviti što bolje. Sutra je meč za medalju, nadam se da ću je osvojiti - zaključila je hrvatska olimpijska heroina, prva koja se plasirala u polufinale singla još od bronce Gorana Ivaniševića u Barceloni 1992., nadmašila je dosadašnji najbolji rezultat hrvatskog ženskog tenisa, četvrtfinale Ive Majoli u Atlanti 1996.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča
SRETAN 39. ROĐENDAN, KAPETANE!

Ubili mu djeda, bio je izbjeglica, a danas je svjetska nogometna legenda. Ovo je Modrićeva priča

Luka Modrić na odlasku iz Dinama pjevao je s Boysima na ogradi i obećao da će se vratiti. Danas ima dvije nogometne želje: doživotni ugovor s Real Madridom i veliki trofej s 'vatrenima'

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan!
POBJEDA 'VATRENIH'

Hrvatska - Poljska 1-0: Kapetan presudio gostima za rođendan!

Potpuno zasluženo "vatreni" su stigli do tri osvojena boda u 2. kolu Lige nacija. Jedini gol zabio je Luka Modrić u 52. minuti iz slobodnog udarca. Na drugoj utakmici Portugal je okrenuo Škotsku i pobijedio 2-1
Sopić za 24sata: Skupina od 50 hrvatskih navijača prebila je pet-šest Poljaka od 60 godina!
MAKLJAŽA U OSIJEKU

Sopić za 24sata: Skupina od 50 hrvatskih navijača prebila je pet-šest Poljaka od 60 godina!

To su one situacije u kojima vam je neugodno što ste Hrvat. Neki klinci u crnim majicama prebili su Poljake i onda, naravno, pobjegli, otkrio nam je bivši trener Gorice i Rijeke detalje tučnjave kraj hotela "vatrenih"