Obavijesti

Sport

Komentari 5

'Vatreni' love plasman na Euro, ali nije svejedno koliko će uzeti bodova. Evo o čemu to odlučuje

'Vatreni' love plasman na Euro, ali nije svejedno koliko će uzeti bodova. Evo o čemu to odlučuje

Hrvatska zasad ima veće šanse da završi u drugom nego u prvom bubnju u ždrijebu za Euro s obzirom na izgubljena dva boda protiv Walesa

VIDEO

Nakon čak pet mjeseci pauze (zbog završnice Lige nacija) Hrvatska nastavlja kvalifikacije za Europsko prvenstvo s trećeg mjesta u skupini, čak pet bodova iza vodeće Turske, ali i s dvije utakmice manje, dok Armenija ima dva boda više uz utakmicu više.

POGLEDAJTE VIDEO: Čarli i Mandžo igraju košarku

Pokretanje videa...

Ćorluka i Mandžo, košarka 00:41

Nakon remija s Walesom na Poljudu u otvaranju nema previše mjesta za prosipanje bodova iako prve dvije reprezentacije idu na Euro. Čak i ako završe prvi u skupini, nije svejedno koliko će "vatreni" bodova imati. Jer samo prvih pet prvoplasiranih iz deset kvalifikacijskih skupina bit će nositelji u ždrijebu za završni turnir.

Trenutačni pogled na skupine otkriva kako boda nisu ispustili Škoti, Francuzi, Englezi ni Portugalci. Četiri pobjede iz četiri utakmice. Statistički je Hrvatska zasad malo iznad crte nositeljstva (41 posto šanse za prvi bubanj), dok veće šanse imaju Portugal (89), Francuska (Francuska) Engleska (72) i Belgija (52 posto).

No veće su šanse, prema Elo modelu i izračunima profesora Tomislava Globana sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, da "vatreni" završe u drugom šeširu, doduše samo za jedan postotni poen (42 posto). Tamo će biti ostali prvoplasirani i najbolji drugoplasirani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO