Obavijesti

Sport

Komentari 12

Varteks se oglasio nakon velike tučnjave: 'Tamo su bila djeca...'

Varteks se oglasio nakon velike tučnjave: 'Tamo su bila djeca...'

Policija istražuje incident koji se dogodio na utakmici Dinama iz Predavca i Varteksa u četvrtom kolu četvrte lige. Sada se o tučnjavi navijača i igrača oglasio i Varteks

VIDEO

Ovog vikenda došlo je do velike tučnjave u četvrtom kolu četvrte lige na utakmici između Dinama iz Predavca i Varteksa. Policija je potvrdila kako je do sukoba došlo kada je igrač domaće momčadi preskočio ogradu i ušao na tribinu gdje su se nalazili gostujući navijači.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Tučnjava na utakmici 02:41

O obračunu koji je potom uslijedilo već smo pisali, a sada se oglasio i Varteks. Njihove priopćenje prenosimo u cjelosti.

"Dana 8.9.2024. u 4. kolu 3. NL Sjever NK Varteks gostovao je u Predavcu kod novajlije u ligi, domaćina NK Dinamo.

Smješteni smo na dio tribine predviđen za goste, a utakmicu je u Predavac doputovalo je pogledati malo više od 20-ak odraslih sa svojom maloljetnom djecom. Na gostujućoj tribini bilo nas je svega 10-15 odraslih, mahom članova uprave NK Varteks, prijatelja kluba, tri žene i 14 male djece. Pogledaje priloženu fotografiju gostujuće tribine.

Pri samom kraju utakmice, s još jednom zasluženom pobjedom na travnjaku već na kontu, iz dvorišta koje se nalazi iza gostujuće tribine, nepoznate osobe započinju vodom polijevati naš dio tribine i bacati kamenje po našim gledateljima i djeci. Na te provokativne i opasne radnje odmah verbalno reagiraju naši gledatelji, prvenstveno roditelji djece na tribini, tražeći da to prestane i da netko od domaćina i redara reagira i zaustavi! Odmah potom organizirana skupina od 20-ak tih domaćih napadača istrčava iz tog dvorišta uz igralište, a pridružuju im se dodatni napadači s domaće tribine, izgleda sve planirano. Zajedno nasrću prema gostujućoj tribini. Sabrani, nitko od naših, gostujućih gledatelja, nije htio reagirati na ove provokacije.

Međutim, u sljedećim trenucima, u naguravanju domaćih napadača i zaštitara, netko od domaćih napadača udara i službenog zaštitara. To je bio signal svim domaćim izgrednicima da nastave planirani napad, te započinje nemilosrdni fizički nasrtaj i udaranje po svima na gostujućij tribini koji su im se našli na putu, uopće ne mareći da su na gostujućoj tribini i mnoga mala djeca vrtićke dobi!

Povrh sve te brutalnosti pred očima djece, zaista je u današnje vrijeme neshvatljivo i nedopustivo da se maltretiraju i fizički napadaju članovi uprave gostujućeg kluba. Ali, izgleda da primitivizam ne poznaje granice, ni ligaške razine.

Snimku incidenta, koju posjedujemo samo zahvaljujući našem prisebnom fotoreporteru, predali smo domaćem klubu, koji su istu vjerojatno proslijedili policijskim djelatnicima, te očekujemo daljnje pravno postupanje. Snimka je predana i vodstvu ligaškog natjecanja. Očekujemo njihove reakcije i adektvatne kazne za sve uključene i one koji su svojim (ne)činjenjem omogoćili ovakav brutalan i opasan izgred pred očima uplakane i šokirane maloljetne djece!

Samu snimku nismo namjeravali javno objavljivati zbog uznemirujućeg sadržaja. Kao što vidimo, netko je od primatelja unatoč našim zahtjevima i bez našeg odobrenja, ipak javno objavio snimku, što su mnogi mediji rado iskoristili za click-bait objave! Ljubazno molimo da snimku ne širite i ne objavljujete dalje!

Za nas u NK Varteksu ovaj incident je završen. Daljnje postupanje i epilog prepuštamo pravnom mehanizmu i vodstvu natjecanja 3.NL Sjever. Mi u klubu smo u potpunosti posvećeni najvažnijoj utakmici u povijesti Kluba koju 18.9. igramo na Stadionu Sloboda protiv NK Osijeka!", objavili su iz kluba.

Dinamo uvjerljivi favorit za pobjedu u derbiju s Hajdukom
Dinamo uvjerljivi favorit za pobjedu u derbiju s Hajdukom

Delegat utakmice, Robert Špiranec iz Virovitice, u zapisniku je naveo kako je incident započeo na samom kraju utakmice, koja je dotad bila fer i korektna.

'Utakmica je bila fer i korektna, a onda...'

"Utakmica je bila fer i korektna do samog kraja, kada dolazi do incidenta. Domaći igrač broj 6, Jozo Filjić, preskočio je ogradu i fizički se obračunao s gostujućim navijačima. Detaljniji opis događaja bit će naveden u izvješću."

VIDEO Dražen Besek novi trener Varteksa, dirljivo ga predstavili
VIDEO Dražen Besek novi trener Varteksa, dirljivo ga predstavili

Gosti su do tog trenutka vodili 3-0, a incident je eskalirao kada je nepoznati gledatelj, koji nije bio povezan s gostujućim navijačima, napao zaštitara, nakon čega su se u tučnjavu uključili i domaći igrači. Neki su preskočili ogradu i nastavili s nasiljem. Policija i dalje istražuje cijeli slučaj. Utakmica nije nastavljena nakon incidenta, već je sudac Hlevnjak iz Herešina odlučio prekinuti susret i time smirio situaciju.

Varteks, klub koji su osnovali njihovi navijači White Stonesi, polako se vraća prema vrhu hrvatskog nogometa. Trenira ih Dražen Besek, ikona HNL-a, a klub se smatra jednim od glavnih favorita za ulazak u viši rang iduće sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Gdje gledati Bayern - Dinamo i Hajduk u Grubišnom Polju. Prije njih futsal  'vatreni' s Brazilom!
TV VODIČ

Gdje gledati Bayern - Dinamo i Hajduk u Grubišnom Polju. Prije njih futsal 'vatreni' s Brazilom!

Juniori Dinama od 16 sati igraju protiv vršnjaka iz Bayerna u prvom kolu Lige prvaka mladih, dok pola sata nakon njih na teren u Grubišnom Polju izlazi Hajduk. Futsal 'vatrene' čeka spektakl protiv Brazila u drugom kolu SP-a